Στήθος κοτόπουλο με κάρυ και σάλτσα σταφυλιού, πορτοκαλιού και φέτας 

 Υλικά (4 άτομα)

4 στήθη κοτόπουλα χωρισμένα σε μισά, δίχως δέρμα ή κόκκαλα βάρους 200 γραμμαρίων το καθένα

2 κουτάλια της σούπας σκόνη κάρυ

6 κουτάλια της σούπας παρθένο ελαιόλαδο

1½ κούπα σταφύλια πλυμένα και χωρισμένα στη μέση

2 μεγάλα ζουμερά πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες

½ κούπα θρυμματισμένη φέτα

½ κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

20 φύλλα βασιλικού κομμένα σε πολύ λεπτά κομμάτια

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ που χρησιμεύει για την ανάμειξή τους. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε με σύρμα το κάρρυ σε σκόνη μαζί με 2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο και στη συνέχεια περιχύστε το κοτόπουλο. Φροντίστε να το απλώσετε καλά ώστε να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια του κοτόπουλου.

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήστε τα για 12 έως 15 λεπτά είτε μέχρι να ψηθεί καλά και να μην έχει στεγνώσει το εσωτερικό του. Βγάλτε το κοτόπουλο από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί μέχρι 5 λεπτά πριν από τη στιγμή που θα το σερβίρετε.

Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετήστε τα σταφύλια, τις φέτες πορτοκαλιού, την φέτα, το κρεμμύδι και το βασιλικό. Προσθέστε και ανακατέψτε με το εναπομείναν ελαιόλαδο και με μαύρο πιπέρι. Κόψτε διαγώνια σε φέτες το στήθος κοτόπουλο και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο, προσθέτοντας την σάλτσα.

You might also like