«Δαγκώνουν» οι μπριζόλες στην Πλατεία Αγίου Μάρκου

Βιομηχανία εξαπάτησης τουριστών έχει στηθεί στη Βενετία.

Που πωλούνται οι ακριβότερες μπριζόλες του κόσμου; Σε κάποιο gourmet εστιατόριο του Παρισιού με τρία Αστέρια Μισελέν ή σε κάποιο εστιατόριο πολυτελείας σε ιαπωνικό ουρανοξύστη; Ή μήπως σε κάποιο από τα διάσημα steak house του Τέξας;

 

Κι όμως, οι ακριβότερες μπριζόλες του κόσμου πωλούνται στην Πλατεία Αγίου Μάρκου, στη Βενετία, όπου τα τελευταία χρόνια μερίδα ασυνείδητων εστιατόρων έχει στήσει μια κανονική βιομηχανία εξαπάτησης τουριστών, κυρίως Ασιατών, στους οποίους χρεώνουν σχεδόν …ότι θέλουν.

Πριν λίγες ημέρες, ο  δήμαρχος της Βενετίας εξέφρασε την οργή του για το λογαριασμό ύψους 1.100 ευρώ  που πλήρωσαν τέσσερις Ιάπωνες τουρίστες για τέσσερις μπριζόλες, ένα πιάτο τηγανητό ψάρι, νερό και κουβέρ σε ένα από τα διάσημα εστιατόρια της διάσημης πλατείας.

Επρόκειτο για τέσσερις Ιάπωνες φοιτητές σε πανεπιστήμιο της Μπολόνια, οι οποίοι κατήγγειλαν στην αστυνομία το περιστατικό. Σύμφωνα με το BBC, που ανέδειξε το θέμα, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα επιληφθεί των καταγγελιών που γίνονται όλο και περισσότερες το τελευταία διάστημα.

Πριν μερικούς μήνες, άλλη ομάδα Ιαπώνων, τρεις κοπέλες συγκεκριμένα, κατήγγειλαν ότι πλήρωσαν 350 ευρώ για τρεις μακαρονάδες με θαλασσινά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εδώ και χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία των εστιατορίων πέριξ της Πλατείας του Αγίου Μάρκου, τα οποία θεωρούνται από τα ακριβότερα του κόσμου, δεν ανήκουν σε Ιταλούς επιχειρηματίες- σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών μέσων, μόλις το 1% των συγκεκριμένων εστιατορίων ανήκει σε Ιταλούς.

Φωτογραφία: Sergey Ashmarin/ Wikimedia Commons

You might also like