Ο Μπάμπης Χασομέρης επιστρέφει στην Ελλάδα με το Petit Palais

Δημιούργησε νέο all day restaurant στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Μετά και το στήσιμο του δεύτερου εστιατορίου  Saucy στο Λονδίνο, στο North Acton αυτή τη φορά, ο Μπάμπης Χασομέρης είναι και πάλι στα πάτρια εδάφη απ΄ όπου ετοιμάζει τις νέες εστιατορικές του ‘περιπέτειες’.  Αυτό το διάστημα συμμετέχει σε ένα νέο εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, στο Petit Palais (Περικλέους κι Εθνικής Αντιστάσεως, Καλαμαριά).

 

Συναντήσαμε το Θεσσαλονικιό εστιάτορα, επιχειρηματία και σύμβουλο επιχειρήσεων σε πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα και του ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια για το νέο επιχειρηματικό του σχέδιο. «Το Petit Palais είναι ένας πολυχώρος διασκέδασης, με ποικιλία φαγητού για όλες τις ώρες. Ξεκινάμε στις 7 το πρωί με πρωινό, το μενού περιλαμβάνει γεύσεις από διάφορες κουζίνες, με έμφαση στα μοντέρνα πιάτα, ενώ διαθέτουμε ποικιλία σε ετικέτες κρασιών και ξεχωριστά κοκτέιλς. Το μαγαζί είναι άνετο, χωράει περισσότερα από 160 άτομα, ενώ σύντομα θα διαμορφώσουμε και τον εξωτερικό χώρο».

Αυτό είναι Mousaka Βurger του Petit Palais: Tomato jam, μελιτζάνα ψητή, πατάτα φούρνου και σάλτσα φέτας.

 

Το επιχειρηματικό project  της Καλαμαριάς ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου ως ένα all day restaurant. Λειτουργεί από το πρωί σαν cafe, αργότερα προσφέρει brunch, ενώ στο μενού του, το οποίο ξεκινάει από το μεσημέρι και μετά, περιλαμβάνονται εκτός των άλλων πιάτων πίτσες, πάστα, burgers και tapas. Όπως συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη, το Petit Palais συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ καθώς μετατρέπεται σε ένα cocktail bar.

Τα ζυμαρικά συναντούν την γαστρονομία στο Petit Palais. Με mafaldine, φιλέτο κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα, μανιτάρια, κρέμα ψητού και θυμάρι.

 

Το επόμενο διάστημα ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας θα δραστηριοποιηθεί στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών προς επιχειρηματίες και εταιρείες που επιθυμούν να αποκτήσουν εξαγωγικό προσανατολισμό, ενώ στα άμεσα σχέδιά του είναι η δραστηριοποίηση σε κεντρικό χώρο της Θεσσαλονίκης ο οποίος αυτό το διάστημα βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης και αναμένεται να φιλοξενήσει επισιτιστικές επιχειρήσεις.

 

Ο Μπάμπης Χασομέρης (δεξιά), με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Grill Θανάση Αντωνίου, στην πρόσφατη ΕΞΠΟΤΡΟΦ, στον Άγιο Κοσμά, στην Αθήνα.

 

You might also like