Στην Ελλάδα έρχεται ο ‘μοριακός’ Ερβέ Τις

Καλεσμένος της Le Monde, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 17 Μαρτίου.

Ένας από τους κορυφαίους της παγκόσμιας κουζίνας, ο εμπνευστής της έννοιας ‘Μοριακή Γαστρονομία, ο Γάλλος Ερβέ Τις (Herve This), έρχεται στην Ελλάδα καλεσμένος της σχολής μαγειρικής Le Monde για μια εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Η εισήγηση που θα παρουσιάσει ο διάσημος Γάλλος φυσικοχημικός έχει τίτλο «Από τη μοριακή κουζίνα στην κουζίνα note a note: το παρελθόν και το μέλλον». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εκπαιδευτικού Ομίλου Le Monde για την παρουσίαση διεθνών τάσεων και τη φιλοξενία διακεκριμένων προσωπικοτήτων απ΄ όλο τον κόσμο με επίκεντρο τις εξελίξεις στη γαστρονομία, τη ζαχαροπλαστική και τον τουρισμό.

Εγκαινιάζοντας στο πλαίσιο αυτό τη δράση dans Le Monde, η σχολή υποδέχεται το διάσημο Γάλλο επιστήμονα και δημιουργό της Μοριακής Γαστρονομίας, ο οποίος θα παρουσιάσει την επαναστατική κουζίνα note a note σε μια διάλεξη με οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις.

Άλλωστε ο Ερβέ Τις, όπως και ο Πιέρ Γκανιαίρ, με τον οποίο έχει γράψει το εξαιρετικό «Η Μαγειρική Είναι Αγάπη, Τέχνη, Τεχνική» αντιμετωπίζουν την κουζίνα και τη γαστρονομία με μια ‘ολιστική’ αντίληψη στην οποία δεκάδες παράγοντες επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα που γευόμαστε.

Η διάλεξη (11.00 π.μ.) απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου και φοιτητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου Le Monde. H είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις.


Στη φωτογραφία ο Hervé This σε εισήγησή του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Δουβλίνου, το 2011 (Wikimedia Commons). Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου του Ερβέ Τις στο site μας.

You might also like