Σλοβάκοι ανοίγουν ιαπωνικό εστιατόριο στην Αυστρία

Η παγκοσμιοποιημένη wagamama επεκτείνεται σε 24 χώρες.

Η βρετανικών συμφερόντων αλυσίδα ιαπωνικών εστιατορίων wagamama άνοιξε το πρώτο κατάστημά της στην Αυστρία, σε mall της  McArthur Glen, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρατών στα οποία επεκτείνεται πλέον η αλυσίδα στα 24.

 

Το νέο κατάστημα  άνοιξε  με συνεργάτη franchise τον  Όμιλο Medusa, εταιρεία η οποία  διαχειρίζεται επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας στην Αυστρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία- χώρα καταγωγής της. Το κατάστημα έχει εμβαδόν 310 τ.μ. και μπορεί να φιλοξενήσει 144 πελάτες μέσα και 126 στον υπαίθριο χώρο του, ενώ διαθέτει ανοικτή κουζίνα- σήμα κατατεθέν των συγκεκριμένων εστιατορίων.

«Τα τελευταία χρόνια, οι καταναλωτές στην Αυστρία ενδιαφέρονται για πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους εθνικές κουζίνες, οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να φέρουμε την wagamama στην αγορά», λέει ο διευθυντής διεθνούς ανάπτυξης της wagamama Brian Johnston. Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να ανοίξει άλλα τρία καταστήματα στην Αυστρία το επόμενο διάστημα.

Την ίδια στιγμή η wagamama επεκτείνεται και στον αραβικό κόσμο, μάλιστα πρόσφατα άνοιξε ένα νέο κατάστημα στο Dubai Mall, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο από τα shopping mall των Αραβικών Ενωμένων Εμιράτων. Αυτό είναι το 5ο κατάστημα στο Ντουμπάι και το 13ο στον πολλά υποσχόμενο αραβικό κόσμο. « Η Μέση Ανατολή αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική ευκαιρία για μας» σχολίασε ο Brian Johnston και πρόσθεσε: «τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά μας έχουν μεγάλη απήχηση και οι πελάτες μας λατρεύουν όλο αυτό το ‘θεατρικό’ σκηνικό της ανοικτής κουζίνας».

Η βρετανικών συμφερόντων εταιρεία παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ μόνο κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου παρουσίασε αύξηση εσόδων ύψους 7,3% αγγίζοντας τα 230 εκατ. λίρες (πάνω από 260 εκατ. ευρώ).

Φωτογραφίες: wagamama & Dubai Mall.

 

You might also like