Έρμαιο πολιτικών και μικροπολιτικών το τσίπουρο…

“Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”. Ο Βαγγέλης Αποστόλου, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε ερώτηση που του τέθηκε όσο αφορά το θέμα της φορολόγησης του τσίπουρου, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση στο πλαίσιο του Μνημονίου και των προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δεν δεσμεύτηκε οτι θα απαλλάξει το τσίπουρο από τον ΕΦΚ.

 

Ο υπουργός παραδέχτηκε οτι υπάρχει πίεση για κατάργηση της διακίνησης χύμα τσίπουρου από τις προβλέψεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, αλλά και πίεση από τις αποφάσεις της Κομισιόν για αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. “Ήδη με αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απειλούμαστε με παραπομπή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια” ανέφερε ο υπουργός. Οι δηλώσεις του πραγματοποιήθηκαν στον ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ταυτόχρονα οι επαγγελματίες αποσταγματοποιοί καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό από τη μαζική και ανεξέλεγκτη διακίνηση χύμα τσίπουρου στην ελληνική επαρχία, γεγονός που σχετίζεται και με θέματα δημόσιας υγείας.

“Δεν έχουμε λάβει αποφάσεις για το θέμα της φορολόγησης του τσίπουρου. Θα διαβουλευθούμε σοβαρά και υπεύθυνα με όλους τους εμπλεκόμενους για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα κατά τον καλύτερο τρόπο και με σεβασμό βεβαίως σε μια παραδοσιακή δραστηριότητα της ελληνικής υπαίθρου” είπε ο υπουργός. Μεταξύ σφύρας και άκμονος…

Φωτογραφία: Vinetum, εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα», Αίγλη Ζαππείου, 21/01/18.

You might also like