Εκδήλωση- συζήτηση της ΠΕΤΕΤ, στις 23/6 στο Chef Club

Με θέμα την καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων.

Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων οργανώνει εκδήλωση- ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων-Βήματα και αλληλεπιδράσεις από τη νεοφανή ιδέα έως την παραγωγή και τη διάθεση στην αγορά“. Η εκδήλωση της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/06/2017,  ώρα 10.30-14.00, στην Αίθουσα Chef Club ( Βουλιαγμένης 171, πλησίον σταθμού Αγ. Ιωάννη,  https://goo.gl/maps/azZgTCQQ6q82 ).

 

Η καινοτομία εμφανίζεται από πολλούς ως διέξοδος  και οδός για αναδιάταξη της επιχειρηματικότητας. Ας θέσουμε λοιπόν μερικούς προβληματισμούς τους οποίους θα προσπαθήσει να προσεγγίσει η ομάδα των ομιλητών.

-Πόσο δύσκολο είναι να καινοτομήσεις μετατρέποντας μια έξυπνη ιδέα σε προϊόν ή υπηρεσία;

-Σέβεσαι το περιβάλλον με την καινοτόμο προϊόν σου;

-Αξιοποιείς τις δυνατότητες της συσκευασίας;

-Οι νέες τεχνολογίες πόσο επηρεάζουν τις νεοφανείς ιδέες;

-Ποια είναι η αλληλουχία των κινήσεων μιας επιτυχημένης διαδικασίας μετατροπής ιδέας σε προϊόν;

-Πως μπορείς να μετατρέψεις νομικά εμπόδια σε εργαλεία δουλειάς και επιτυχίας;

-Ποιος ο ρόλος της παγκοσμιοποίησης στην καινοτόμο λειτουργία;

-Ποια η βαρύτητα των οργανοληπτικών δοκιμών στην επιτυχημένη απόφαση;

Το στρογγυλό τραπέζι θα αποτελέσουν:

Νίκος Βαλέτ, Χημικός Μηχανικός, Group R&D Director Chipita S.A.

Δήμητρα Χούχουλα, Επίκουρος Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτ.Αττικής

Αντώνης Καναβούρας , Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ανδρέας Χαρδαλούπας, Δ/ντης Μάρκετινγκ, Συνεταιρισμού ΘΕΣ-ΓΑΛΑ

Εύα Κωνστανίνη, Βιοτεχνολόγος MSc   , Έρευνα & Ανάπτυξη Vioryl A.E.

Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος ΠΕΤΕΤ-Διευθυντής Εργοστασίου και R&D, Λάβδας Ζαχαρώδη προϊόντα.

Εκ μέρους της ομάδας που κέρδισε προσφάτως το πρώτο βραβείο επιχειρηματικότητας του Γεωπονικού Π.Α. οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Λύδια Βαλάση και Μαρίνος Ξαγοράκης  θα παρουσιάσουν την ιδέα τους. «ΈλληνFood: Αξιοποίηση παραπροϊόντων βιομηχανιών και καρπών B’ διαλογής από την ελληνική γη με σκοπό την παρασκευή βιολειτουργικών αλεύρων».


Η είσοδος είναι ελεύθερη, λόγω όμως των περιορισμένων θέσεων θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας. http://www.petet.org.gr/pages/?p=4877. Φωτογραφία: Erdei Katalin/ Wikimedia Commons.

You might also like