Η Hili Properties προχωρά στην ανάπτυξη ακινήτων

Η Hili Properties, συγγενής εταιρεία της Premier Capital Hellas (διαχειρίστριας εστιατορίων McDonald’s), παρουσίασε λειτουργικά κέρδη ύψους 4,4 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 3 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 31%.

 

Η Hili Properties διαθέτει και διαχειρίζεται στρατηγικά επιλεγμένα εμπορικά ακίνητα με σκοπό τη μίσθωση σε Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Μάλτα και Ρουμανία. Στο χαρτοφυλάκιό της, αξίας 100 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνονται τέσσερις επιχειρηματικές μονάδες, εννέα εμπορικά κέντρα και εννέα ακίνητα όπου στεγάζονται εστιατόρια McDonald’s. Τα εστιατόρια διαχειρίζεται η Premier Capital, Developmental Licencee για τη McDonald’s σε Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία.

Από τα τέλη του προηγούμενου έτους, η Hili Properties άρχισε να δραστηριοποιείται και στην κατασκευή ακινήτων στη Λετονία και τη Ρουμανία, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για εξασφάλιση επιπλέον πηγών εσόδων. Το 2017, η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στα έσοδα που απέφερε η απόκτηση του ART Business Centre στο Βουκουρέστι τον Μάιο 2017. Η εξαγορά αυτή συνέβαλε επίσης στην αύξηση της καθαρής θέσης από 28,2 εκατ. ευρώ το 2016 σε 38,4 εκατ. ευρώ πέρσι.

Η κερδοφορία ανήλθε σε 4,5 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 48% έναντι του 2016. Η Hili Properties έκλεισε τη χρονιά με καθαρά προ φόρων κέρδη της τάξης των 2 εκατ. ευρώ (2,8 εκατ. το 2016). Το 2017, το ποσοστό κατά το οποίο τα ακίνητα είναι μισθωμένα παρέμεινε σταθερό στο 95%. Ο μέσος όρος ενοικίασης του συνόλου των ακινήτων του ομίλου αυξήθηκε στα 9,2 χρόνια από 7,6 χρόνια το 2016.

«Πετύχαμε τον στόχο μας να αυξήσουμε τα έσοδα και το ενεργητικό μας το 2017», λέει η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Hili Properties Sandra Murniece. «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες να ενισχύσουμε περαιτέρω τα μεγέθη μας και φέτος. Η στρατηγική μας εστιάζει στην αναβάθμιση ορισμένων από τα υπάρχοντα ακίνητά μας, στην αναθεώρηση του χαρτοφυλακίου μας και στην αποτελεσματική διαχείριση κόστους. Παράλληλα, εξετάζουμε μια σειρά πιθανών εξαγορών, αναζητώντας ευκαιρίες να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιό μας. Αυτή τη χρονιά θα συμβάλλουμε στα αναπτυξιακά σχέδια της συγγενικής εταιρείας Premier Capital στις αγορές της Ρουμανίας και της Λετονίας».

Μέσω της νέας εταιρείας Premier Assets SRL, η Hili Properties θα αναπτύξει προσαρμοσμένα ακίνητα για τη διαχειρίστρια εταιρεία των εστιατορίων McDonald’s στη Ρουμανία, όπου σχεδιάζεται η λειτουργία δύο νέων εστιατορίων κάθε χρόνο για την επόμενη τριετία. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των 10 εκατ. ευρώ Η Hili Properties θα αναλάβει επίσης την κατασκευή ακινήτου για να στεγαστεί το νεότερο εστιατόριο McDonald’s στη Λετονία, μια επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ.


Στην κεντρική φωτογραφία το ART Business Centre στο Βουκουρέστι το οποίο συνέβαλε στην αύξηση των εσόδων και του ενεργητικού της Hili Properties το 2017.

You might also like