Νέας γενιάς καταψύξεις με ψυκτικό υγρό R290

Για περισσότερο από 20% εξοικονόμηση ενέργειας από την ΙΝΟΜΑΚ Refrigerators.

Οι νέας γενιάς καταψύξεις της ΙΝΟΜΑΚ Refrigerators με πράσινη τεχνολογία και ψυκτικό υγρό R290, βρίσκονται στην τελική ευθεία. Η ανάγκη όλων των επαγγελματιών για χαμηλότερες καταναλώσεις, σε συνδυασμό με την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά και την τρέχουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις δρομολογημένες εξελίξεις στον χώρο των ψυκτικών υγρών, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στο σχεδιασμό αυτών των προϊόντων.

 

Όπως ήδη γνωρίζετε, από την 1η Ιουλίου 2016, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες 2015/1094 & 2015/1095, όλα τα νέα επαγγελματικά ψυγεία που διακινούνται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει απαραίτητα να είναι πιστοποιημένα για την ενεργειακή τους κατανάλωση και κλάση, καθώς και να είναι εφοδιασμένα με την κατάλληλη σήμανση, για να μπορούν να πωληθούν νόμιμα.

Επιπροσθέτως, από την 1η Ιανουαρίου 2018,  η Ενεργειακή Κλάση G καταργείται και τέλος, ο κύκλος αυτών των πολύ σημαντικών αλλαγών στα δρώμενα της μαζικής εστίασης, ολοκληρώνεται προς το παρόν, με την απαγόρευση της χρήσης των δύο δημοφιλέστερων ψυκτικών υγρών  R404A & R134 από την 1η Ιανουαρίου 2020 και 1η Ιανουαρίου 2022, αντιστοίχως σε νέα προϊόντα. Η απόφαση αυτή, έχει ήδη επηρεάσει τις τιμές και των δύο, εκτοξεύοντας τα σε ιστορικά υψηλά, κάνοντας τη χρήση τους ασύμφορη, από τώρα.

Στοχεύοντας τα προϊόντα της ΙΝΟΜΑΚ Refrigerators να είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον, ευθυγραμμισμένα με τη τρέχουσα νομοθεσία και παράλληλα να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων για τους χρήστες τους, η εταιρεία ανέπτυξε και σας παρουσιάζει τη νέα γενιά καταψύξεων με ψυκτικό υγρό R290. Το R290 είναι ένα φυσικό ψυκτικό μέσο, πολύ πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό, τόσο ώστε τα κέρδη σε κατανάλωση να υπερβαίνουν το 20%.

 


Πρόκειται για προϊόντα τα οποία παρουσιάστηκαν από την εταιρεία ΙΝΟΜΑΚ για πρώτη φορά  στο περίπτερο της στη διεθνή έκθεση Host 2017.

Πέρα από το ψυκτικό υγρό: Εξοικονόμηση πόρων και ευκολία χρήσης

Εκτός της αντικατάστασης του ψυκτικού υγρού με το οικολογικό αλλά και περισσότερο αποτελεσματικό R290, οι νέας γενιάς καταψύξεις έχουν και άλλες σημαντικές βελτιώσεις που κινούνται γύρω από την γενική ιδέα της εξοικονόμησης πόρων και της λειτουργικότητας. Πιο συγκεκριμένα, ο θερμοστάτης και το ηλεκτρικό του κύκλωμα, έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη χρήση, προστασία και καθαρισμό, ενώ το βελτιωμένο είναι το ψυκτικό κύκλωμα για μειωμένες ανάγκες καθαρισμού και συντήρησης.

Η νέα γενιά καταψύξεων είναι διαθέσιμη προς πώληση, από την 1 Ιανουαρίου 2018, αντικαθιστώντας τα σημερινά μοντέλα. Είναι διαθέσιμα σε έξι διαφορετικά μοντέλα με ανοξείδωτη πόρτα, με ανοξείδωτη πόρτα σειρά Slim με μικρότερο βάθος και με γυάλινη πόρτα.

You might also like