Μεγάλες Ημέρες Νεμέας: το τελικό πενθήμερο ξεκινάει αύριο

Κορυφώνεται ο θεσμός του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, το διάστημα 30/8-2/9

O Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και ο Δήμος Νεμέας διοργανώνουν και φέτος για 14η χρονιά, τις Μεγάλες Ημέρες Νεμέας στην ευρύτερη οινοπαραγωγική ζώνη της Κορινθιακής πόλης. Το τελευταίο πενθήμερο της διοργάνωσης η οποία  ‘τρέχει’ ήδη από τον Ιούλιο, ξεκινάει αύριο 30/8.

 

Οι Μεγάλες Ημέρες Νεμέας είναι θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή της Νεμέας, αλλά και με δράσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, με στόχο την προβολή του κρασιού ΠΟΠ Νεμέα που βασίζεται στην ποικιλία Αγιωργίτικο, μια από τις πιο δυναμικές και φημισμένες ποικιλίες στον κόσμο, αλλά και την ανάπτυξη του οινικού τουρισμού στην περιοχή. Το φετινό πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων (από μουσικές και εικαστικές, μέχρι γαστρονομικές εκδηλώσεις και φυσικά πολλές γευσιγνωσίες) κορυφώνεται από αύριο Πέμπτη 30 Αυγούστου και κλείνει την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις έχουν έντονο γαστρονομικό ενδιαφέρον καθώς σημαντικοί σεφ συμμετέχουν κάθε χρόνο στους εορτασμούς.  Από το φετινό πρόγραμμα ξεχωρίσαμε:

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, 19:00-20:30 στο Δημαρχείο Νεμέας:

Ανοιχτή γευσιγνωσία όλων των κρασιών της Νεμέας με μπουφέ και πρώτη παρουσίαση του νέου γαστρονομικού εγχειρήματος του Δημήτρη Παπαζυμούρη (Cusina di Caruso) και Μανώλη Μαυριγιαννάκη (Chef Ξενοδοχείου Ηρώδειο) με βάση το Αγιωργίτικο.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018:

Σεμινάριο μαγειρικής στο Οινοποιείο Παλυβού (Αρχαία Νεμέα). Με τον Γιώργο Τσούλη. Στις 12.30 μμ.

«Σταφυλολιχουδιές με τη Ντίνα Νικολάου» στο Οινοποιείο Λαφαζάνη. Η αγαπημένη chef Ντίνα Νικολάου θα μας μάθει όλα τα μυστικά για γλυκά με σταφύλι και πετιμέζι (Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο: 6980879499). Στις 14.00

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018:

Μαγειρική στο Οινοποιείο Καραμήτσου (Νεμέα) Στις 12.00 μμ.


Στην κεντρική φωτογραφία το Κτήμα Νέμειον του Γιώργου Βασιλείου και στη φωτογραφία που ακολουθεί, οι οινοποιοί του Συνδέσμου που διοργανώνουν τις Μεγάλες Ημέρες Νεμέας σε μια σπάνια, ιστορική φωτογράφισή τους πριν μερικές εβδομάδες.

 

You might also like