Νέα επένδυση 8,5 εκατ. ευρώ από τη Nestlé Ελλάς

Πενταώροφο 'καβουρντιστήρι' στο εργοστάσιο καφέ στα Οινόφυτα.

Η Nestlé Ελλάς ανακοίνωσε χθες και παρουσίασε  τη νέα  επένδυσή της συνολικής αξίας 8,5 εκατ. ευρώ, στο εργοστάσιο καφέ της εταιρείας στα Οινόφυτα. Η επένδυση αφορά στην κατασκευή νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων καβουρδίσματος ελληνικού καφέ και εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, που την τελευταία τριετία ξεπερνά συνολικά τα 20 εκ. ευρώ.

 

Στα εγκαίνια της νέας μονάδας παραβρέθηκαν, μεταξύ πολλών άλλων, ο  αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Οι δύο αξιωματούχοι ανακοίνωσαν οτι τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται και οδηγείται στη Βουλή για ψήφιση το νέο Χωροταξικό Σχέδιο για τη Βιομηχανική Ζώνη και το σχετικό Πάρκο των Οινοφύτων, το οποίο η πολιτεία και ο επιχειρηματικός κόσμος ευελπιστούν οτι θα δώσει επιπλέον ανάπτυξη στην περιοχή.

Στο εργοστάσιο όπου πραγματοποιήθηκε η επένδυση και το οποίο λειτουργεί με την ευθύνη της Nestlé Ελλάς από το 1987, γίνεται η συνολική παραγωγή του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, από την πρώτη ύλη μέχρι και τη συσκευασία, καθώς και η συσκευασία του στιγμιαίου καφέ Nescafé Classic που προορίζεται για την ελληνική αγορά.

Η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων αποτελεί μία στρατηγική απόφαση της Nestlé Ελλάς, που ελήφθη με γνώμονα τη σημασία και τη συμβολή που έχει η κατηγορία του καφέ για τη δραστηριότητα και τα αποτελέσματα της εταιρείας στην Ελλάδα, αλλά και την πάγια δέσμευσή της να παραμένει και να συνεχίζει να επενδύει στη χώρα.

Η επένδυση στο εργοστάσιο του καφέ στα Οινόφυτα οδηγεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας της Nestlé Ελλάς στην ελληνική αγορά, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες της εταιρείας για εγχώρια παραγωγή, τη στιγμή που ήδη το 63% του ετήσιου κύκλου εργασιών της προέρχεται από προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, με την ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων, που είναι οι μοναδικές στο είδος τους σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, το εργοστάσιο των Οινοφύτων, που απασχολεί 130 άτομα ως μόνιμο προσωπικό και άλλα 15 ως εποχιακό έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τόσο τη συνολική παραγωγή του όσο και εκείνη που προορίζεται για εξαγωγές.

Χάρη στην τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιούν οι νέες εγκαταστάσεις, το εργοστάσιο μπορεί πλέον να επεξεργάζεται σημαντικές ποσότητες διαφόρων ποικιλιών καφέ με τρόπο που εγγυάται γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα ίδιο με αυτό που θα είχε κανείς από μία μικρής κλίμακας παραγωγή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των καλεσμένων και των εκπροσώπων του Tύπου (φωτογραφία που ακολουθεί) στους χώρους του εργοστασίου, όπου παρακολούθησαν από κοντά όλα τα στάδια της παραγωγής των προϊόντων καφέ της εταιρείας.

 

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης δήλωσε: «Το εργοστάσιο του καφέ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην πορεία της Nestlé. Στα τριάντα χρόνια που είναι στην ευθύνη μας, από το 1987, οι επενδύσεις μας σε αυτό είναι διαρκείς και το έχουν μετατρέψει σε μία πραγματικά προηγμένη παραγωγική μονάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επενδυτική αυτή πορεία κορυφώνεται σήμερα, με την ολοκλήρωση της νέας εγκατάστασης για το καβούρδισμα του καφέ, μιας επένδυσης που ξεκίνησε το 2016 και αγγίζει τα 8,5 εκατ. ευρώ. Η νέα επένδυση σημαίνει δέσμευση για το μέλλον του εργοστασίου, σημαίνει ανάπτυξη, καθώς με τις νέες δυνατότητες θα μπορούμε να εξάγουμε διάφορους τύπους καβουρδισμένου και αλεσμένου καφέ από εδώ, από τα Οινόφυτα Βοιωτίας, στις αγορές Nestlé σε όλο τον κόσμο, σημαίνει όμως και ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα για την τοπική κοινότητα, και αυτοί είναι τρεις μόνο λόγοι για τους οποίους είμαστε χαρούμενοι σήμερα».

 

You might also like