Μερακλίδης και η Πλατεία Συντάγματος μύρισε κεμπάπ

Το νέο ψητοπωλείο της ιστορικής οικογένειας από τη Μικρασία.

Δύο μήνες λειτουργίας στην Πλατεία Συντάγματος συμπλήρωσε το ψητοπωλείο Μερακλίδης, στο ισόγειο του Υπουργείου Οικονομικών και δίπλα στα ΕΛΤΑ. Το νέο κεμπαπτζίδικο πάνω στην πιο ιστορική πλατεία της χώρας ανήκει στην οικογένεια Μερακλίδη- Ανεσπικιάν η οποία έχει συνδέσει το ιστορικό όνομά της με τον κλάδο των τροφίμων εδώ και σχεδόν ένα αιώνα.
Κείμενο, φωτογραφία: GrillMag Taste Team

 

Ο πατριάρχης της Ισαάκ Μερακλίδης από τα Άδανα της Μικρασίας ήρθε στην Αθήνα το 1922 και έφερε μαζί του την τέχνη της παρασκευής του αυθεντικού κεμπάπ. Η οικογένεια έκτοτε δραστηριοποιήθηκε τόσο στον εστιατορικό κλάδο όσο και στην αλλαντοβιομηχανία με την εταιρεία ‘Μερακλίδης 3 Α’  (παστουρμάς, σουτζούκι κ.ά.).

Μόλις φέτος και μετά από πολλά χρόνια δραστηριότητας στη χονδρική, ο Ιωάννης Μερακλίδης, εγγονός του ιδρυτή Ισαάκ, αποφάσισε να μπει στη λιανική.

Εμείς ασφαλώς τιμήσαμε το παραδοσιακό κεμπάπ σε πίτα με ντομάτα και κρεμμύδι (2,40€) και επιβεβαιώσαμε την μεγάλη παράδοση της οικογένειας Μερακλίδη στο συγκεκριμένο έδεσμα.

Όλες οι μερίδες (κεμπάπ, γύρος χοιρινός, γύρος κοτόπουλο, καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλο- 4 τεμάχια) τιμώνται στα 8,90 €, το γιαουρτλού κεμπάπ των 4 τεμαχίων στα 9,80€ ενώ όλα τα τυλιχτά  για κατανάλωση στο κατάστημα τιμώνται 2,80€.

You might also like