Ο World Class Bartender 2018, Αχιλλέας Πλακίδας στο Βερολίνο

Ένας Έλληνας στο διαγωνισμό World Class Johnnie Walker Black Label.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, 56 από τους καλύτερους bartender του κόσμου, προσγειώθηκαν στo Βερολίνο για να διεκδικήσουν την κορυφαία διάκριση στον χώρο του bartending,  τον τίτλο του World Class Bartender of the Year για το 2018.

 

Πέντε πρωτότυπες και απαιτητικές δοκιμασίες τους περίμεναν στη μεγαλύτερη γιορτή του mixology παγκοσμίως. Η αρχή έγινε με τη δοκιμασία της αγαπημένης βότκας των bartender- Ketel One- και τη σκυτάλη πήρε η δοκιμασία “Flavors of a Nation” με επίκεντρο το No.1 scotch whisky Johnnie Walker Black Label, στην οποία έδωσε δυναμικό «παρών» και o Έλληνας World Class Bartender 2018 Αχιλλέας Πλακίδας, από το μπαρ Γορίλας της Θεσσαλονίκης.

Η ιδιαίτερη και απαιτητική δοκιμασία ήταν εμπνευσμένη από τους τέσσερις γευστικούς πυλώνες που είναι άρρηκτα συνυφασμένοι με τη γεύση του Johnnie Walker Black Label: νότες καπνού, φρέσκα φρούτα, τροπικά φρούτα και κρεμώδης βανίλια.

Ο Έλληνας World Class Bartender 2018, Αχιλλέας Πλακίδας, ταξίδεψε στο Βερολίνο έχοντας στις αποσκευές του γεύσεις, αρώματα και αποστάγματα από την Ελλάδα, όπως μαστίχα, κάρδαμο, σαφράν, ροζ πιπέρι και λικέρ τεντούρα τα οποία και χρησιμοποίησε στις προτάσεις σερβιρισμάτων που δημιούργησε για τη δοκιμασία, έχοντας ως σημείο αναφοράς τις γευστικές νότες τροπικών φρούτων που απαντώνται στο Johnnie Walker Black Label.

Στο World Class 2018 (στη φωτο που ακολουθεί οι συμμετέχοντες bartender), οι επισκέπτες του διαγωνισμού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη δημιουργία ευφάνταστων serves, καθώς επίσης και να γνωρίσουν όλα τα νέα ανερχόμενα trends που διαμορφώνουν μια νέα εποχή στη fine drinking σκηνή.

You might also like