Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Coffee Tasting Days στο Arch

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου οι baristi του Arch café eaterie, η  εταιρεία Μokka  speciality coffee και ο Νίκος Ψωμάς παρουσίασαν το CoffeeTasting Days στο Arch.

 

Μια παρουσίαση για την τέχνη και τις γεύσεις του καφέ με δωρεάν συμμετοχή για τους λάτρεις του καφέ, που συγκέντρωσε εξωτικά χαρμάνια, μυστικά και tips ορθής παρασκευής αλλά και μερικούς από τους εκλεκτότερους κόκκους καφέ στον κόσμο.

Ο Νίκος Ψωμάς ξεκίνησε με μια σύντομη περιγραφή της ελληνικής εταιρείας Mokka με παρουσία στο χώρο της εμπορίας και επεξεργασίας του καφέ από το 1925 και στο χώρο του Speciality coffee και direct trading από το 1999.

Συνέχισε με μια εισαγωγή στον καρπό του καφέ, τις ιδιότητες και ιδιαιτερότητες του. Γνωρίσαμε το ταξίδι που κάνει ο καφές μέχρι να φτάσει από την φυτεία στο φλιτζάνι μας, πως μπορούμε να γίνουμε ο barista της παρέας μας, να εντυπωσιάσουμε τους φίλους μας φτιάχνοντας σωστά έναν απολαυστικό καφέ και  δοκιμάσαμε πέντε διαφορετικές εξαιρετικές ποικιλίες καφέ.

  • Panama Geisha, Kalithea Volcan, Washed (Έλληνας παραγωγός)
  • Ethiopia Yirgacheffe Semelo Kochere – Natural
  • Ethiopia Yirgacheffe Reko – Natural, Carbonic Maceration (καφές με ζύμωσηΕλληνίδα η παραγωγός)
  • Brazil, Fazenda Monte Alegre, Mundo Novo – Washed
  • Indian Robusta

Νίκος Ψωμάς και Φώτης Παπαδίκης.

Η γευστική έκπληξη της παρουσίασης περιλάμβανε μια special cupping experience με μια εξαιρετικά σπάνια και ακριβή ποικιλία καφέ, μοναδική σε γεύση, με ειδική επεξεργασία εμπνευσμένη από την διαδικασία παρασκευής του κρασιού, την Ethiopia Yirgacheffe Reko, του οποίου η ωμή επεξεργασία είναι εμπνευσμένη από το κρασί και έχει πολύ έντονα  χαρακτηριστικά και γίνεται με  αναερόβια  ζύμωση που προσδίδει ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά στον καφέ που ανήκει στη ποικιλία arabica heirloom και η παραγωγός του είναι η ελληνικής καταγωγής  Ελεάννα Γεωργαλή. Η παραγωγή είναι εξαιρετικά μικρή, η επεξεργασία πολύ ακριβή και αυτό κάνει  τον καφέ σπάνιο. Η τιμή ενός τέτοιου καφέ μπορεί να φτάσει και τα 400 ευρώ το κιλό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο  Έλληνας παραγωγός καφέ από τον Παναμά Φώτης Παπαδίκης του οποίου τον καφέ δοκιμάσαμε.

You might also like