“Εισβολή” χορτοφάγων στο Burger Fest

Μια ακραία πολιτικά ομάδα χορτοφάγων, οι οποίοι συστηματικά το τελευταίο διάστημα διατρανώνουν την αντίθεσή τους στη χρήση κρέατος στην ανθρώπινη διατροφή και συνδέονται με άλλες, αντίστοιχες ομάδες στο εξωτερικό, εισέβαλαν το απόγευμα της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου στο Αμαξοστάσιο ΟΣΥ (τέρμα Ερμού), όπου πραγματοποιείτο το φετινό Athens Burger Fest.
Φωτογραφία: Νίκος Χριστοφάκης/Zougla 

 

Η ολιγομελής ομάδα που φέρει τον τίτλο ‘Direct Action Everywhere’  με κεντρικό σύνθημα ‘Δεν είναι φαγητό- Είναι βία” επιχείρησε να ‘διαταράξει’ (sic) τη διοργάνωση, εκφράζοντας τις απόψεις της. Οι νεαροί ακτιβιστές θεωρούν την εκτροφή ζώων για την ανθρώπινη διατροφή ένα μαζικό έγκλημα, απαιτούν το σεβασμό κάθε έμβιου όντος και διεκδικούν την πλήρη απελευθέρωση όλων των ζώων.

Η ομάδα μετά από ολιγόλεπτη διαμαρτυρία στο εσωτερικό του κτιρίου όπου στεγάστηκε το Burger Fest, απομακρύνθηκε από τους υπεύθυνους ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει στο παρελθόν πρωτοστατήσει για την προστασία των γαϊδουριών στη Σαντορίνη (φωτο που ακολουθεί) και την καταδίκη της -οπωσδήποτε κακής συνήθειας- του παστουρώματος των οικόσιτων ζώων.

You might also like