International Cheese Awards: αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές
Ροκφόρ τυρί έκλεψε την παράσταση στο Nantwich της Αγγλίας.
Το Roquefort Papillion Revelation, ένα εκλεκτό γαλλικό τυρί το οποίο διανέμεται στην Αγγλία από τον τυροκομικό κι εμπορικό κολοσσό Bradburys Cheese με έδρα το Buxton, απέσπασε το πρώτο βραβείο στα φετινά International Cheese Awards.
Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Nantwich, μια μικρή πόλη της κεντροδυτικής Αγγλίας, ανάμεσα στο Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ, συμπλήρωσε φέτος 120 χρόνια ζωής και θεωρείται ο σημαντικότερος παγκόσμιος διαγωνισμός τυριών.
Το γαλλικό τυρί τιμήθηκε με το βραβείο Supreme Champion, από ένα πάνελ ειδικών του τυριού και πρώτευσε ανάμεσα σε 5.685 τυριά που συμμετείχαν φέτος (από 30 χώρες), αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού. Το Roquefort Papillon Révélation χαρακτηρίζεται από την ισορροπημένη γεύση και κομψή του ποιότητα και διαθέτει ελαφρά βουτυρώδη γεύση.
Το δεύτερο στην τάξη βραβείο, το Reserve Supreme Champion απέσπασε η θυγατρική της Arla Foods, η βρετανική εταιρεία Tuxford & Tebbutt για το φημισμένο τυρί τύπου Blue Stilton που παράγει.
Το βραβείο Supreme Retailer 2017, το οποίο απονέμεται στην λιανεμπορική αλυσίδα με την καλύτερη παρουσία στο χώρο του τυριού, απονεμήθηκε στην Waitrose, η οποία απέσπασε τα περισσότερα χρυσά βραβεία στις διάφορες κατηγορίες τυριών.
Το βραβείο της British Cheese Board, έλαβε η η Brenda Davies, ανώτατο στέλεχος της Arla Foods η οποία πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε ενώ το βραβείο Young Person of the Year έλαβε ο John Clarke, επίσης της Arla Foods, για το project της πρόσθεσης βιταμίνης D στο γάλα που υλοποίησε στα εργαστήρια της πολυεθνικής εταιρείας.