Ιδρύθηκε Αγροδιατροφική Σύμπραξη (και) στα  Ιόνια Νησιά

Την ιδρυτική της Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε πρόσφατα  η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με διακριτικό τίτλο «Ιόνια Γη», στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

 

Η “Ιόνια Γη” έχει τη μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με κύριο σκοπό την ανάδειξη και προώθηση των Αγροδιατροφικών Προϊόντων των Ιονίων Νήσων και την στήριξη των παραγωγών του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας. Στην εταιρεία συμμετέχουν παραγωγοί προϊόντων της Ιόνιας Γης, όπως οινοπαραγωγοί, μελισσοκομικές επιχειρήσεις, ιχθυοκαλλιέργειες, ελαιοπαραγωγοί, μια ζυθοποιία, αγροτικοί συνεταιρισμοί, τα κατά τόπους Επιμελητήρια κ.ά. Στο εγχείρημα συμμετέχουν επίσης το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Η ιδρυτική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα (φωτο).

«Η εταιρεία ξεκινά με ένα πολύ μικρό κεφάλαιο, σε σχέση με τις ανάγκες και το μέγεθος του εγχειρήματος, κρατήσαμε χαμηλό budget γιατί επιθυμούμε να ανατρέψουμε τις διάφορες νοοτροπίες του παρελθόντος. Οι σκοποί και οι στόχοι μας από αυτήν την ενέργεια είναι να βελτιώσουμε το εισόδημα του αγρότη και να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας. Το εγχείρημά μας αυτό, είναι φιλόδοξο αλλά ελπίζουμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε μετά την ιδρυτική συνέλευση ο (προσωρινός) Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κουλούρης.

Μέλη της Σύμπραξης είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με 80 εταιρικές μερίδες, ο Δήμος Λευκάδας, ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλονιάς – Ιθάκης με 16 εταιρικές μερίδες, ο Δήμος Κεφαλλονιάς με 10 εταιρικές μερίδες, η εταιρεία Ιχθυοκαλλιέργειες Κέρκυρας ΑΕ με 8 εταιρικές μερίδες, το Εμπορικό Επιμελητήριο Ζακύνθου με 5 εταιρικές μερίδες, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο Δήμος Παξών, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Αργυράδων Κέρκυρας και Νότιας Κέρκυρας, η εταιρεία Α & Γ Μαυρομμάτης ΟΕ με 4 εταιρικές μερίδες. Επίσης, ο Δήμος Ζακύνθου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Ζακύνθου «οι Μελισσιώτισες», οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Λευκίμμης Κέρκυρας και Μέσης Κέρκυρας, ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζακύνθου, οι επιχειρήσεις Αρισταίον-Ελαιόλαδο και Τσιτσιμπύρα Χειμαριός με 2 εταιρικές μερίδες, ο Δήμος Ιθάκης, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τα Εμπορικά Επιμελητήρια Κεφαλληνίας – Ιθάκης και Λευκάδας, το Παράρτημα Ηπείρου – Νήσων του ΓΕΩΤΕΕ, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κάτω Κορακιάνας και Αυλιωτών Κέρκυρας, οι επιχειρήσεις Δίας Μελισσοκομική Κεφαλονιάς, Μελισσοκομική Κέρκυρας Βασιλάκης, Κερκυραϊκή Ζυθοποιεία ΑΕ με μία εταιρική μερίδα.

Πηγή: www.meatplace.gr

You might also like