“Καθαρή κίνηση” υπέρ προσφύγων από την Kärcher

Καθάρισε μια ολόκληρη γωνιά στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμα μια δράση καθαριότητας πραγματοποιήθηκε από την Kärcher, για τον εορτασμό των 25 χρόνων συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά.Tην Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, καθάρισε τη γειτονιά γύρω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Welcommon, στην οδό Καποδιστρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Με τα σύγχρονα μηχανήματα, τον εξοπλισμό και την ενεργή καθοδήγηση της Kärcher, καθαρίστηκαν οι κοινόχρηστοι χώροι, τα πεζοδρόμια, οι κολόνες και οι προσόψεις των κτιρίων από graffiti, μουντζούρες και αφίσες, που χαλούσαν την αισθητική της περιοχής.

Εθελοντές της δράσης καθαρισμού ήταν οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοι στο Welcommon,οι οποίοι θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να ανταποδώσουν τη φιλοξενία στους γείτονές τους. Άλλωστε, το Welcommon είναι μια δομή όχι μόνο «για τους πρόσφυγες» αλλά «μαζί με τους πρόσφυγες» προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό την κοινωνική τους ένταξη.

Μετά το τέλος της δράσης, η Kärcher παραχώρησε στο Welcommon το πλήρες σετ καθαρισμού που χρησιμοποιήθηκε, διασφαλίζοντας τη συνέχιση των δράσεων.

Το Welcommon είναι ένα πρότυπο κέντρο υποδοχής και κοινωνικής ένταξης προσφύγων και ευπαθών ομάδων το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων” του Δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

H Kärcher, πάντα σε συνεργασία με την ομάδα Συν Αθηνά του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας, συνεχίζει τις δράσεις καθαρισμού σε 25 γειτονιές της πόλης για να βελτιώσει, όχι μόνο την εικόνα της πόλης αλλά και την αισθητική της καθημερινότητας για τους πολίτες.

Φωτογραφίες: Kärcher.

You might also like