Περιφέρεια Αττικής: Ετοιμάζει Δίκτυο προβολής για τον γαστρο-τουρισμό

Προσκλητήριο προσωπικοτήτων για συστράτευση.

Συνάντηση Εργασίας για την Ενεργοποίηση Θεματικού Δικτύου Συνεργασίας (Product Club) στον τομέα του Τουρισμού με θέμα «Γαστρονομικός τουρισμός στην Αττική», πραγματοποιήθηκε στις στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, μετά από πρόσκληση που απεύθυνε η  Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Γεώργιος Πίττας, μέλος του δ.σ. στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και υπεύθυνος του προγράμματος ‘Ελληνικό Πρωινό’, εκπροσώπησε τους ξενοδόχους και ο Γεώργιος Κουράσης Γενικός Γραμματέας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. εκπροσώπησε τον κλάδο της μαζικής εστίασης απ΄ όπου προέρχεται ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου από το Βαρούλκο (ο οποίος έκανε μια μεστή σε νόημα εισήγηση), ο Γεώργιος Βασιλείου από το ομώνυμο Κτήμα από τα Μεσόγεια κ.ά.

Ο οινοποιός και επιχειρηματίας Γιώργος Βασιλείου, έδειξε ενδιαφέρον να συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής.

 

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Δημήτρης Κούτουλας, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών ο οποίος παρουσίασε την προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Αττικής και στην οποία καλεί να συμμετάσχουν, ξενοδοχεία και εστιατόρια, εμπορικοί σύλλογοι και καταστήματα τροφίμων και ποτών,  τουριστικές επιχειρήσεις που εξειδικεύονται σε ταξίδια γαστρονομικού τουρισμού, μαγειρικές σχολές, μουσεία, επισκέψιμα οινοποιεία και αγροκτήματα κ.ά.

Στόχος είναι να στηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας για το γαστρονομικό τομέα με την πεποίθηση ότι η Αττική διαθέτει γαστρονομικό πλούτο, βραβευμένους επιχειρηματίες στην εστίαση, κορυφαίους ξενοδόχους και υπέροχες τοποθεσίες ακόμα και αγροτικές εκμεταλλεύσεις που μπορούν να προσελκύσουν τον τουρίστα της γαστρονομίας. Σύντομα θα οριστεί νέα συνάντηση για την οριστικοποίηση του συντονιστικού οργάνου  θα ‘τρέξει’ την πρωτοβουλία.

You might also like