Προωθητική ενέργεια για την εξαιρετική τεκίλα της Don Julio, πραγματοποίησε στο Μεταλλουργείο (επί της οδού Πειραιώς), η πολυεθνική εταιρεία, ενέργεια η οποία μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε διάφορα bar της Αθήνας. Κεντρικό έκθεμα των εκδηλώσεων το καταπληκτικό όσο και ιστορικό φορτηγό του ιδρυτή της εταιρείας Don Julio González.
Τη βραδιά στην Πειραιώς πλαισίωσαν σύντομες ομιλίες τόσο από την ομάδα της Diageo η οποία εξήγησε την ιστορία της Don Julio, την πλούσια κληρονομιά της και τον μοναδικό τρόπο παραγωγής της, όσο και από τον Deano Moncrieffe, Brand Ambassador και επίτιμο καλεσμένο της εκδήλωσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ταξίδι του Don Julio truck ανά τον κόσμο και την έλευση του στην Αθήνα, καθώς και στην μακρά παράδοση του εκλεκτού αποστάγματος «που το καθιστά την καλύτερη και πιο γευστική τεκίλα στον κόσμο».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ξεχωριστοί οικοδεσπότες: ο World Class Bartender 2017 στην Ελλάδα Πάνος Κανατσούλης και ο βραβευμένος με Michelin σεφ και ένας εκ των ιδιοκτήτων της Cookoovaya Νίκος Καραθάνος.
Ο Π. Κανατσούλης, εμπνεύστηκε δύο περίτεχνα serves: την εικονική “TLALOC Tommy’s Margarita” με Don Julio Blanco, σιρόπι αγαύης, Tlaloc rim και φρεσκοστυμμένα limes και το “Alma Ardiente”, με Don Julio Reposado, και Madeira κρασί που είχε θερμανθεί με κόκκους κακάο, το οποίο συνοδεύτηκε υπέροχα με ψημένο καλαμπόκι.
Ο Ν. Καραθάνος μέσα από ένα μενού πλούσιο σε μεξικάνικες γεύσεις, που περιείχε από τόνο tartar με hot & sweet chilli και avocado guacamole μέχρι fried ravioli bourito και mini χοιρινές μπουκίτσες με φασόλια, ταξίδεψε τους καλεσμένους σε μοναδικά γαστρονομικά μονοπάτια.
Τις επόμενες ημέρες, το φορτηγό- σύμβολο του Don Julio González μεταφέρθηκε σε σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα bar της Αθήνας, πριν αναχωρήσει για το μεγάλο ταξί του ανά τον κόσμο.
Φωτογραφίες: Diageo.