“Ψαγμένες” γεύσεις στο Πετραλωνίτικο Kreas
Φρέσκιες” γευστικές προτάσεις, που διακρίνονται από πρωτοτυπία και άριστες πρώτες ύλες, που δεν διστάζει να “παίξει” με ποικίλες μορφές κρέατος “εισάγει” στην διαρκώς αναδυόμενη στο επίπεδο της εστιατορικής σκηνής γειτονιά των Πετραλώνων, το Kreas.
Εγκατεστημένο σε μια μονοκατοικία της δεκαετίας του ’30, “ανατρέπει” την αίσθηση του κλασσικού, καθώς η σάλα του έχει διαμορφωθεί σε έναν όμορφο χώρο με βιομηχανική αισθητική και μοντέρνες, διακοσμητικές πινελιές.
Το εστιατόριο διακρίνεται από “ζωντανά” χρώματα, προσεγμένα έπιπλα με έντονη άρωμα… νοσταλγίας, ενώ στα πλεονεκτήματά του είναι δίχως άλλο η εντυπωσιακή πολύχρωμη ταράτσα. Από το μενού του Kreas ξεχωρίσαμε το Hanger steak “Black Angus” με ψητή ντομάτα & αρωματικό βούτυρο, τα Iberico χοιρινά spare ribs με σπιτική BBQ σως και ψητό καλαμπόκι, το αρνάκι Πυρηναίων που είναι μαριναρισμένο με σως από λεβάντα και κους-κους.
Επίσης μας άρεσε το μοσχαρίσιο φιλέτο Iberico 21 ημερών, ξηράς ωρίμανσης, η picania Black Angus, το ριγανάτο μοσχαρίσιο συκωτάκι γάλακτος με καραμελωμένα κρεμμύδια, ενώ για όσους έχουν να φάνε από… ημέρες, προτείνεται η “γιγαντιαία” 600 γραμμαρίων σταβλίσια μοσχαρίσια μπριζόλα με ψητή πατάτα και την παράκληση εκ μέρους του σεφ να μην την ζητήσετε “καλοψημένη”!
Ρόλο-“κλειδί” στην γευστικότητα και υψηλή ποιότητα των κρεάτων δείχνει να παίζει ο εξειδικευμένος φούρνος Josper, που χρησιμοποιεί ξυλοκάρβουνο και θεωρείται ιδανική λύση για steak house και Λατινοαμερικανικές κουζίνες (λ.χ. Αργεντίνικη, Βραζιλιάνικη κ.ά.).
Μόνο… παραπονεμένοι δεν πρόκειται να μείνετε με τις πολλές όσο και νόστιμες προτάσεις ορεκτικών του Kreas, όπως λ.χ. τις Αραβικές πίτες με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε σέρμουλα, γιαούρτι και κουρκουμά, την μελιτζανοσαλάτα καπνιστή ala minute με θρούμπι, φέτα, καυτερή και ψητό σκόρδο, τα μπουρεκάκια με παστουρμά, κασέρι Σόχου και μαρμελάδα ντομάτας, τα αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής με σύγκλινο, πατάτες, μανιτάρια και πιπεριές, ο εξαιρετικής ποιότητας Πολίτικος Παστουρμάς του Παντέρη και το μαστέλι Χίου σε κρούστα από φιστίκι Αιγίνης με γλάσο κόκκινου κρασιού αρωματισμένο με φασκόμηλο.
Info: Δημοφώντος 96, Άνω Πετράλωνα, Τηλ.: 210 3247028.
Δημοσιεύτηκε στο 4ο τεύχος του Grill, Μάρτιος 2016.