Υλικά (για 4 άτομα)
700 γραμμάρια νωπό μοσχαρίσιο κιμά (άπαχο κατά περίπου 80%)
Χοντρό αλάτι
2 κουταλιές του γλυκού shichimi togarashi, ένα Ιαπωνικό μείγμα από αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά τσίλι, φλούδα πορτοκαλιού, σπόρους σουσαμιού, πιπέρι, τζίντζερ και φύκια
1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Teriyaki σως
4 μαλακά ψωμάκια για hamburger
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κούπες λεπτοαλεσμένο πράσινο λάχανο
Προετοιμασία
Πλάστε τον κιμά σε 4 μπιφτέκια, τα οποία θα έχουν πλάτος περίπου 1,5 εκατ. φαρδύτερα από τα συνοδευτικά ψωμάκια, δημιουργώντας μια μικρή κοιλότητα στο κέντρο τους. Αλατίστε τα αρκετά, προσθέστε τους shichimi togarashi και βάλτε τα στο ψυγείο. Απλώστε ομοιόμορφα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο πιάτο ή ένα ξύλο κοπής.
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα μπιφτέκια στην σχάρα και ξεκινήστε το ψήσιμο, ραντίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές με teriyaki σως, γυρίζοντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα έως ότου φτάσουν τους 50 βαθμούς Κελσίου για όσους επιλέγουν το medium rare ψήσιμο και 55 βαθμούς για medium. Αφαιρέστε τα από το γκρίλ και τοποθετήστε τα στο πιάτο ή το ξύλο κοπής που είναι καλυμμένα με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, ραντίστε με ακόμη περισσότερη σως έως ότου γκλασάρουν και καλυφθούν με τα κρεμμυδάκια.
Ψήστε τα ψωμάκια στο γκρίλ μέχρι να πάρουν χρώμα και είναι τραγανά. Απλώστε στις δύο εσωτερικές πλευρές μαγιονέζα, προσθέστε στο κάτω μέρος το ψιλοτριμμένο λάχανο και τοποθετήστε επάνω του το burger. Ραντίστε με περισσότερη σως teriyaki και ολοκληρώστε με το υπόλοιπο λάχανο.