Υλικά (για 4-6 μερίδες)
8-12 μπριζόλες φιλέτο αρνιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
Πιπέρι καγιέν
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Προετοιμασία
Σε ένα ρηχό μπολ, συνδυάστε το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το μαϊντανό και το αλάτι. Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας προσπαθήστε να στεγνώσετε τα παϊδάκια. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα αρνίσια παϊδάκια στο μείγμα καρυκευμάτων και ρολάρετέ τα. Πιέστε το μείγμα σταθερά στο κρέας. Έπειτα, τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά της ώρας. Μόλις συμπληρωθεί το παραπάνω χρονικό πλαίσιο, βγάλτε τα από το ψυγείο και αφήστε τα να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι κι αυτό σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα παϊδάκια και “τσιγαρίστε” γρήγορα από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Μεταφέρετε τα παϊδάκια στο γκριλ και ψήστε τα μέχρι να φτάσουν σε σημείο που να είναι έτοιμα.