Ο Καλύτερος “κατακτά” το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Λένε πως ορισμένες φορές η αναζήτηση και επίτευξη της καινοτομίας “κρύβεται” σε απλά, καθημερινά βήματα πηγαίνοντας “κόντρα” σε περίπλοκους σχεδιασμούς και ποικίλους πειρασμούς. Κινούμενο σε αυτή τη διαπίστωση, το ψητοπωλείο “Καλύτερος” δείχνει να καθιερώνεται σταδιακά στη γευστική αγορά της Βορείου Ελλάδος, αυξάνοντας τον αριθμό των  καταστημάτων του σε τρία προς το παρόν.

Ποια είναι η -εξόφθαλμη- καινοτομία του “Καλύτερου”; Το γεγονός ότι οι σούβλες με τους γύρους ψήνονται οριζόντια αντί σε όρθια θέση. Πάντοτε δε, στα κάρβουνα. Κατ’ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ομοιόμορφο ψήσιμο με σαφώς λιγότερο λίπος στο τελικό προϊόν, όπως ισχυρίζονται οι ψήστες του “Καλύτερου”. Κατά τα άλλα, η ποσότητα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ δεν υπολείπεται και η ποιότητα των εδεσμάτων.

Εκτός από το χοιρινό γύρο-κοντοσούβλι, στον “Καλύτερο” υπάρχει φυσικά μια ευρεία ποικιλία από άλλα κρεατικά, όπως λ.χ. μπιφτέκι, λουκάνικο, χοιρινή πανσέτα, κοτόπουλο φιλέτο και μπούτι κ.ά. Ενδιαφέρουσες είναι οι προτάσεις της πίτας γύρου με καραμελωμένα κρεμμύδια και BBQ σως, αλλά και το Burrito με γύρο κοτόπουλο.

Μια ακόμη ιδιαιτερότητα στο συγκεκριμένο ψητοπωλείο θεωρείται και το γεγονός πως οι τηγανιτές πατάτες είναι στρογγυλές, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα τόσο σε οπτικό όσο και σε γευστικό επίπεδο. Μάλιστα, σε επίπεδο ορεκτικού αξίζει να δοκιμάσετε τις τηγανιτές πατάτες με ντομάτα, κρεμμύδι, τυρί τσένταρ, κρέμα τυριού και μπέικον. Παύλου Μελά 34, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 256761

You might also like