Σάλτσες Stubb’s: η συγκινητική ιστορία τους 

Μια σάλτσα μπάρμπεκιου μπορεί να είναι παχιά και πηκτή ή αραιά και υγρή. Η γεύση της μπορεί να είναι πικάντικη, καπνιστή ή ακόμα και ξινή. Ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις σας όμως, σας συμβουλεύουμε να μην αμφισβητήσετε την ποιότητα και την απίθανη γεύση της σάλτσας μπάρμπεκιου Stubb’s.

Όπως συμβαίνει και με τα πιο αγαπημένα τοπικά φαγητά στο Texas, η σάλτσα Stubb έχει μια συγκινητική και συναρπαστική ιστορία από πίσω. Μπορεί να έχετε ήδη ακούσει για τον  Christopher B. Stubblefield, με το παρατσούκλι “Stubb.” Η ανατροφή του έγινε με τα κλασσικά στερεότυπα του Τέξας, και έτσι η ιστορία του ακούγεται ειρωνική: Ο πατέρας του Stubblefield ήταν υπουργός και ιδιοκτήτης χωραφιών και ο ίδιος ο Stubblefield υπηρέτησε στο στρατό των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας.

Τραυματίστηκε και πέρασε τον υπόλοιπό του χρόνου  μαγειρεύοντας στα μαγειρεία. Μετά τον πόλεμο, μετακόμισε στο Lubbock, όπου βρήκε έναν σύμβουλο πάνω στα μπάρμπεκιου, τον Amos Gamel. Άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στο Lubbock στη δεκαετία του ’60, όπου για δεκαετίες φιλοξένησε  ερμηνευτές των μπλουζ, τις κάντρι και της φολκ όπως ο Στίβι Ρέι Βον και ο Τζόνι Κας. Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, το 1995, ένα νέο μαγαζί άνοιξε στο Austin, όπου περιοδεύουν ονόματα όπως ο Γουίλι Νέλσον και οι Foo Fighters και παίζουν τακτικά για τους πεινασμένους πελάτες.

Καπνιστή γεύση μπαχαρικών

Αλλά ας περάσουμε στο μπάρμπεκιου. Οι σάλτσες Stubb’s διατίθενται σε επτά γεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Hickory Bourbon και Honey  Pecan, που είναι πιο πολύ καπνιστές  παρά γλυκιές. Είναι χωρίς γλουτένη και δεν περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης. Υπάρχει πολλή ντομάτα και ξύδι στις σάλτσες, αλλά δεν έχει την γλύκα της κέτσαπ, όπως πολλές άλλες. Έχει περισσότερο γεύση από μια  βαθύτερη πάστα ντομάτας. Αυτό χάνεται μέσα σε μια ξινή γεύση, την οποία ακολουθεί με μια μικρή καθυστέρηση μια καπνιστή γεύση μπαχαρικών. Υπάρχουν επίσης ορατά στίγματα του μαύρου πιπεριού και του σκόρδο.

Η Stubb δεν προωθεί τις σάλτσες και τις μαρινάδες της. Αυτό που έχει απήχηση στους καταναλωτές, είναι το γεγονός ότι προωθεί τη γεύση του καλού μπάρμπεκιου στο Τέξας  και εξαντλεί όλες  τις πιθανές γεύσεις, χωρίς να ανακυκλώνει τα προϊόντα της.

Τα προϊόντα Stubb’s  εμπορεύεται η εταιρεία KYSO AE (Πεντέλης 25, Μαρούσι, 15126). Τ:210 8028533. 

 

You might also like