Ήρθαν τα νέα Self Cooking Center της Rational

Παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποίησε πρόσφατα το μικρότερο Rational όλων των εποχών: Το Self Cooking Center XS διαθέτει ενσωματωμένη γεννήτρια ατμού και έξυπνη επαγγελματική ισχύ σε μεγέθη 6 x 2/3 GN, ενώ για πρώτη φορά, η επαγγελματική κλάση με γεννήτρια ατμού διατίθεται και σε μέγεθος XS.

Με το σύνθημα «Οι ιδέες αλλάζουν τον κόσμο» και αφοσιωμένη πάντα στην παροχή του μέγιστου δυνατού οφέλους για τον πελάτη, η Rational παρουσίασε στα μέσα Σεπτεμβρίου 2016 στο Hellenic Gastronomy Center στην Αθήνα τα νέα Self Cooking Center.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Self Cooking Center XS, το οποίο παρά τις μικρές του διαστάσεις με βάθος μόλις 55,5 εκ., πλάτος 65,5 εκ. και ύψος 56,5 εκ., παρέχει την πλήρη απόδοση και ευφυΐα της Rational. Επιπλέον, είναι το μοναδικό στην αγορά με ενσωματωμένη γεννήτρια ατμού. Πειστική παρουσία έχουν ωστόσο και οι μεγαλύτερες συσκευές της σειράς Self Cooking Center ενώ πολλά νέα χαρακτηριστικά εμπλουτίζουν τη νέα γενιά συσκευών και την καθιστούν πιο οικονομική.

«Οι συσκευές μας πείθουν μέσα από τις επιδόσεις και την ακρίβειά τους. Σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα της γεννήτριας ατμού, η Rational είναι συνώνυμο της ύψιστης ποιότητας τροφίμων και από την άποψη αυτή, δεν κάνουμε κανέναν συμβιβασμό. Είμαστε επομένως πολύ υπερήφανοι που έχουμε καταφέρει σε συνεργασία με τους φυσικούς, τους μηχανικούς και τους σεφ μας να αναπτύξουμε ένα Self Cooking Center αυτού του μεγέθους, το οποίο όχι μόνο συμπληρώνει την επιτυχημένη σειρά συσκευών μας, αλλά καθιερώνει μία ξεχωριστή κατηγορία στην αγορά» εξηγεί ο Μάριος Σαββάτης, Sales Director South East Europe της Rational.

Αποκτήστε το!

Το νέο Self Cooking Center είναι άμεσα διαθέσιμο στην έκδοση XS στο μέγεθος 6 x 2/3 GN, καθώς και στα γνωστά μεγέθη 6 x 1/1 GN έως 20 x 2/1 GN μέσω των εμπορικών αντιπροσώπων της Rational. Το SelfCookingCenter XS διατίθεται σε ηλεκτρική έκδοση, ενώ όλες οι άλλες συσκευές διατίθενται κατ’ επιλογή σε εκδόσεις ρεύματος και αερίου. Για όσους ενδιαφέρονται να το γνωρίσουν από κοντά , η Rational προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις μαγειρικής. Ραντεβού στο τηλ. +30 6930 779687 ή στο www.rational-online.com.

Το Self Cooking Center XS

Με το Self Cooking Center XS, η Rational κατάφερε να επεκτείνει μία επιτυχημένη σειρά με μία συσκευή 2/3, η οποία απαιτεί επιφάνεια μόλις 0,2 κ.ε.. Η μικρότερη μονάδα της οικογένειας Self Cooking Center δεν έχει ωστόσο τίποτα να ζηλέψει ως προς τον εξοπλισμό και τις επιδόσεις των μεγαλύτερων συσκευών. Το Self Cooking Center XS είναι επίσης εξοπλισμένο με γεννήτρια ατμού και διαθέτει όλες τις γνωστές βοηθητικές λειτουργίες, όπως το iCooking Control, την έξυπνη υποστήριξη στο μαγείρεμα, το iLevel Control, τον βοηθό για βέλτιστα μεικτά φορτία, το HiDensitiy Control, την εγγύηση για βέλτιστη ποιότητα φαγητών μέσω της μέγιστης απόδοσης και της ακριβούς ρύθμισης των συνθηκών στο θάλαμο, καθώς και το Efficient Care Control, τις λειτουργίες αυτόματου καθαρισμού και αφαλάτωσης.

Ως εκ τούτου, το Self Cooking Center XS είναι ιδανικό για χρήση ως συσκευή στο À-la-carte, σε σούπερ μάρκετ, σε βενζινάδικα ή σε κρεοπωλεία, καθώς και ως κύρια ή ως συμπληρωματική συσκευή. Είτε ως εντοιχισμένη, επιτοίχια ή επιδαπέδια συσκευή, το νέο Self Cooking Center XS βρίσκει παντού ένα κατάλληλο μέρος και ψήνει, ατμίζει, τηγανίζει και γκρατινάρει όλα τα τρόφιμα ιδανικά και με άριστη ποιότητα. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει  νόστιμα σνακ, γεύματα take away, αρτοσκευάσματα, καθώς και υγιεινά πιάτα για το μεσημεριανό γεύμα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη γνωστή ευκολία χρήσης του Self Cooking Center ακόμη και από προσωπικό χωρίς εμπειρία κουζίνας.

Προαιρετικά, ανάλογα με τις ανάγκες σχεδιασμού και χρήσης, διατίθεται επίσης ένας αποδοτικός απορροφητήρας, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις εφαρμογές Front cooking, ενσωματωμένος άριστα οπτικά. Ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού σε κατάλληλο μέγεθος 2/3 υποστηρίζει βέλτιστα την προετοιμασία των φαγητών. Σε αυτόν περιλαμβάνονται το ταψί γκριλ και πίτσας, η σταυρωτή και ραβδωτή σχάρα για το ψήσιμο λαχανικών, κρέατος ή ψαριών, οι λαμαρίνες ψησίματος για ψωμάκια, αρτοσκευάσματα σφολιάτας, τηγανητά και πανέ, καθώς και ο πολλαπλός ψήστης, ιδανικός για τηγανητά αυγά, ομελέτες, ρόστι και τορτίγια.

Ο Μάριος Σαββάτης  Sales Director South East Europe της Rational παρουσιάζει τα νέα προϊόντα της εταιρείας στη Λέσχη Αρχιμαγείρων.

 

Χαρακτηριστικά των Self Cooking Center XS

  • Σε όλες τις συσκευές, η πρώτη ματιά πέφτει απευθείας στον πρωτοποριακό σχεδιασμό του πίνακα ελέγχου και το ενεργειακά βελτιωμένο τριπλό τζάμι της πόρτας με ενσωματωμένο φωτισμό LED.
  • Τα τριπλά τζάμια με την κορυφαία θερμοανακλαστική επίστρωση μειώνουν σημαντικά την απώλεια ενέργειας από την πόρτα και μειώνουν περαιτέρω τη συνολική κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο κατά 10% – αυτό εξοικονομεί κόστος ενέργειας και προστατεύει το περιβάλλον.
  • Για τον καθαρισμό, τα τζάμια ανοίγουν εύκολα και κατά συνέπεια το τζάμι μπορεί να παραμένει πάντα καθαρό. Ο ενσωματωμένος στην πόρτα φωτισμός LED επιτρέπει σε συνδυασμό με το εσωτερικό φωτισμό, τον σωστό φωτισμό των τροφίμων στον θάλαμο. Έτσι, το προσωπικό της κουζίνας μπορεί να ελέγχει πόσο έχει …ροδίσει το κοτόπουλο, τα σνίτσελ ή τα ψωμάκια ακόμα και στο πίσω μέρος του θαλάμου και τα τρόφιμα παρουσιάζονται ιδιαίτερα ελκυστικά στους πελάτες κατά το Front cooking.
  • Επιπλέον, η οθόνη εκκίνησης έχει προσαρμοστεί και χάρη στη χρήση μίας ταχύτερης CPU, τα νέα Self Cooking Center είναι ακόμα πιο εύχρηστα. Επίσης νέος είναι και ο φωτισμός των ραφιών, ο οποίος στη λειτουργία iLevel Control σηματοδοτεί με φώτα LED πότε πρέπει να φορτωθεί ή να αφαιρεθεί κάθε ράφι. Αυτό καθιστά την χρήση του Self Cooking Center ακόμα πιο εύκολη και υποστηρίζει κυρίως το ανειδίκευτο προσωπικό της κουζίνας στην ασφαλή και γρήγορη απομάκρυνση των έτοιμων φαγητών.
  • Επιπλέον, οι πελάτες της Rational απολαμβάνουν πολλές ακόμα βελτιστοποιήσεις στη νέα γενιά συσκευών. Μεταξύ αυτών είναι η νέα, βελτιωμένη μόνωση του θαλάμου, η οποία υπόσχεται 2,5 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ακόμα και υπό συνεχή λειτουργία στους 300°C.

 

Είναι ένας από τους κορυφαίους ομίλους  στην αγορά και την τεχνολογία θερμικής παρασκευής φαγητών σε επαγγελματικές κουζίνες. Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1973, απασχολεί περισσότερους από 1.600 υπαλλήλους, εκ των οποίων περισσότερους από 850 στη Γερμανία. Από την αρχική δημόσια προσφορά νέων χρεογράφων (IPO) το 2000 η Rational είναι στον κατάλογο Prime Standard του Γερμανικού Χρηματιστηρίου και αντιπροσωπεύεται σήμερα στο MDAX.

 

You might also like