Ιδού τα νέα “Εργα του Λαντίδη”

Ο Κύπριος στην καταγωγή αλλά πολιτογραφημένος …Νεμεάτης παραγωγός Πανίκος Λαντίδης παρουσίασε πρόσφατα τα τρία νέα ..έργα του, την οινική σειρά  Έργο.

 

  • Έργο Λαντίδη  λευκό

Ποικιλία : Sauvignon Blanc, οίνος λευκός ξηρός. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Πελοπόννησος.  Δημιουργείται στην πανέμορφη κοιλάδα της Σκοτεινής του νομού Αργολίδας, σε υψόμετρο 700 μέτρων. Το πλούσιο σε νερό υπέδαφός της καθώς και η μικρή ηλιοφάνεια της κοιλάδας,  είναι οι λόγοι για τους οποίους το  Έργο Λαντίδη Sauvignon Blanc μας ταξιδεύει με τα πλούσια αρώματά του και τη φρεσκάδα του.

Χαρακτηριστικά: Σύγχρονη μέθοδος οινοποίησης με ελεγχόμενη ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες για την καλύτερη διατήρηση των αρωμάτων. Κρασί με έντονα αρώματα  με χαρακτηριστικότερα αυτά των καλοκαιρινών και εξωτικών φρούτων όπως ανανάς, μάγκο, μήλο, αχλάδι,  λεμονανθούς καθώς και φρέσκο πράσινο χορτάρι. Στο στόμα η φρεσκάδα της ποικιλίας σε συνδυασμό με την μαλακή οξύτητα και τα δροσερά φρουτώδη χαρακτηριστικά, μας δίνουν ένα μοντέρνο και ιδιαίτερο κρασί.

  • Έργο Λαντίδη   ροζέ 

Ποικιλία : Cabernet Sauvignon, οίνος ροζέ ξηρός. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Πελοπόννησος.  Δημιουργείται στο μοναδικό μικροκλίμα του Ασπρόκαμπου Νεμέας, σε υψόμετρο 700-750 μέτρων. Το ασβεστοαργυλώδες υπέδαφος, η μεγάλη κλίση του αμπελιού (έως και 40Ο ) η οποία συμβάλει στην πλήρη αποστράγγιση του νερού, και η ανατολική έκθεση του αμπελώνα είναι αυτά τα στοιχεία για τα οποία το Έργο Cabernet Sauvignon, θεωρείται πολύ μοναδικό, όντας και από τα ελάχιστα Cabernet Sauvignon ροζέ στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά: Διαθέτει έντονο και σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα και αμέσως μας θυμίζει ροδάκινο, φραμπουάζ καθώς και τριαντάφυλλο. Η γεύση του είναι ισορροπημένη και πλούσια θυμίζει φρέσκα φρούτα του δάσους. Απολαύστε το απλά δροσερό.

  • Έργο Νέμεα Λαντίδη  ΠΟΠ ερυθρό

Ποικιλία : Αγιωργίτικο, οίνος ερυθρός ξηρός. Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα. ‘Έργο’ του μοναδικού μικροκλίματος των δύο αμπελώνων στον Ασπρόκαμπο και στο Κούτσι της Νεμέας , σε υψόμετρο 700-750 μέτρων, είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του Κτήματος Λαντίδη.Το ασβεστοαργυλώδες υπέδαφος, η μεγάλη κλίση του αμπελιού (έως και 40Ο ) η οποία συμβάλει στην πλήρη αποστράγγιση του νερού, και η ανατολική έκθεση των αμπελώνων είναι αυτά τα στοιχεία για τα οποία το Έργο Νεμέα Λαντίδη, πετυχαίνει να αποτυπώσει στη γεύση και τον ουρανίσκο την πραγματική δύναμη της ποικιλίας Αγιωργίτικο.

Χαρακτηριστικά: Αρωματικά κυριαρχούν μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι και γλυκόριζα ενώ γευστικά θα συναντήσει κανείς νότες πυρηνόκαρπων φρούτων όπως κεράσι και δαμάσκηνο αποξηραμένο. Η Νεμέα Λαντίδη ‘’ξεκουράστηκε’’ για 14 μήνες σε δρύινα βαρέλια από τα δάση του Allier της Γαλλίας και του Καυκάσου της Ρωσίας. Κρασί που επιδέχεται παλαίωση σε συνθήκες κάβας μέχρι και οκτώ χρόνια.

 

You might also like