Nico Lazaridi: Λάνσαρε το Μαύρο Πρόβατο Rose 2015
Ο Δραμινός οινοποιός κι επιχειρηματίας Νίκος Λαζαρίδης λάνσαρε πρόσφατα άλλο ένα κρασί στη σειρά Μαύρο Πρόβατο, αυτή φορά ένα ροζέ με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο/ Οίνος Ερυθρωπός Ξηρός. Και να πως το παρουσιάζει ο ίδιος στο κοινό του.
Ποικιλίες: Syrah 70%, Cabernet Sauvignon 30%.
Αμπελώνες: Πρόποδες Παγγαίου Όρους.
Καλλιέργεια: Γραμμικοί αμπελώνες εγκατεστημένοι σε μέσης σύστασης εδάφη που εκτείνονται στους πρόποδες του Παγγαίου όρους σε υψόμετρο 200m..
Ημερομηνία τρύγου: Αρχές Σεπτεμβρίου..
Οινοποίηση–Ωρίμανση: Η ροζέ οινοποίηση ξεκινά με τον πρώιμο τρύγο των σταφυλιών των ποικιλιών Syrah και Cabernet Sauvignon. Η μικρή σε χρονική διάρκεια παραμονή των στέμφυλων και του χυμού στο πιεστήριο διαμορφώνει το χρώμα του κρασιού. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες. Η ωρίμανση γίνεται σε λεπτές λευκές οινολάσπες της ποικιλίας Ugni Blanc.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Χρώμα ανοιχτό ροζ του σολομού με ιώδεις ανταύγειες. Γοητευτική μύτη από ξύσμα εσπεριδοειδών, μάνγκο και άγουρο βερίκοκο. Στόμα βελούδινο και ισορροπημένο με τραγανή οξύτητα.
Φύλαξη–Παλαίωση: Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2 χρόνια από τον τρύγο.
Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται στους 8-10ΟC. Συνοδεύει ιδανικά πιάτα μεσογειακής κουζίνας όπως ψητά ψάρια και κρέατα με βότανα της ελληνικής γης , θαλασσινά και ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας, λαδερά φαγητά , πολύχρωμες σαλάτες , φρούτα και δροσερά επιδόρπια. Μπορείτε ακόμη να το απολαύσετε μόνο του ως απεριτίφ.
Οινολογικές αναλύσεις: Αλκοολικός τίτλος: 12,4% vol, Ολική Οξύτητα: 6,6 g/l, Ανάγοντα σάκχαρα: 3,4 g/l, PH: 3,12.
Φωτογραφία: Nico Lazaridi.