Nico Lazaridi: Λάνσαρε το  Μαύρο Πρόβατο Rose 2015

Ο Δραμινός οινοποιός κι επιχειρηματίας Νίκος Λαζαρίδης λάνσαρε πρόσφατα άλλο ένα κρασί στη σειρά Μαύρο Πρόβατο, αυτή φορά ένα ροζέ με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο/ Οίνος Ερυθρωπός Ξηρός. Και να πως το παρουσιάζει ο ίδιος στο κοινό του.

 

Ποικιλίες: Syrah 70%, Cabernet Sauvignon 30%.

Αμπελώνες: Πρόποδες Παγγαίου Όρους.

Καλλιέργεια: Γραμμικοί αμπελώνες εγκατεστημένοι σε μέσης σύστασης εδάφη που εκτείνονται στους πρόποδες του Παγγαίου όρους σε υψόμετρο 200m..

Ημερομηνία τρύγου: Αρχές Σεπτεμβρίου..

Οινοποίηση–Ωρίμανση: Η ροζέ οινοποίηση ξεκινά με τον πρώιμο τρύγο των σταφυλιών των ποικιλιών Syrah και Cabernet Sauvignon. Η μικρή σε χρονική διάρκεια παραμονή των στέμφυλων και του χυμού στο πιεστήριο διαμορφώνει το χρώμα του κρασιού. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες. Η ωρίμανση γίνεται σε λεπτές λευκές οινολάσπες της ποικιλίας Ugni Blanc.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Χρώμα ανοιχτό ροζ του σολομού με ιώδεις ανταύγειες. Γοητευτική μύτη από ξύσμα εσπεριδοειδών, μάνγκο και άγουρο βερίκοκο. Στόμα βελούδινο και ισορροπημένο με τραγανή οξύτητα.

Φύλαξη–Παλαίωση: Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται στους 8-10ΟC. Συνοδεύει ιδανικά  πιάτα μεσογειακής κουζίνας  όπως ψητά  ψάρια και κρέατα με βότανα της ελληνικής  γης , θαλασσινά και ζυμαρικά  με σάλτσα ντομάτας, λαδερά φαγητά , πολύχρωμες σαλάτες ,  φρούτα και  δροσερά επιδόρπια. Μπορείτε ακόμη να το απολαύσετε μόνο του ως απεριτίφ.

Οινολογικές αναλύσεις: Αλκοολικός τίτλος: 12,4% vol, Ολική Οξύτητα: 6,6 g/l, Ανάγοντα σάκχαρα: 3,4 g/l, PH: 3,12.

Φωτογραφία: Nico Lazaridi.

 

You might also like