ΕΟΣ Σάμου: Nectar εξαετούς παλαίωσης

Με νέα ετικέτα και συσκευασία υψηλής αισθητικής κυκλοφορεί πλέον ένα από τα πιο διαλεχτά προϊόντα της ΕΟΣ Σάμου. Πρόκειται για το Samos Nectar, το  φημισμένο ‘λιαστό’ κρασί του Συνεταιρισμού  το οποίο παλαιώνει επί μια 6ετία.

Το Samos Nectar, ένα από τα καλύτερα γλυκά λιαστά κρασιά στον κόσμο, είναι ένα ήδη βραβευμένο και παράγεται από Σαμιώτικο Μοσχάτο. Τα σταφύλια που δημιουργούν το Samos Nectar λιάζονται για 6-7 μέρες και αφού ζυμωθούν ξεκινάνε μια διαδικασία ωρίμασης σε βαρέλια για 6 χρόνια.

Η πολυετής παλαίωση του Samos Nectar, φανερώνεται από το βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα του, που φωτίζεται από ζωηρές πορτοκαλί ανταύγειες. Στην κατάλληλη θερμοκρασία (12-14ο C), το Samos Nectar συνδυάζεται με πολύ έντονα τυριά όπως stilton (μπλε και λευκό) και από ελληνικά με κεφαλογραβιέρες (ειδικά οι ωριμασμένες) και διάφορα καπνιστά τυριά.

You might also like