Ξηρή ωρίμανση με τους θαλάμους της Mest
Η εταιρεία Mest φέρνει στην Ελλάδα το θάλαμο ξηράς ωρίμανσης κρέατος Dry Ager. Ο θάλαμος είναι κατάλληλος για κρεοπωλεία, steak houses και εστιατόρια που θέλουν να πάρουν μαλακό κρέας υψηλότερης ποιότητας.
Με τη διαδικασία της ξηράς ωρίμανσης– dry aging – η υγρασία απομακρύνεται από το κρέας, τα ένζυμα που υπάρχουν στα κύτταρα των μυών ελευθερώνονται και διασπούν τις πρωτεΐνες σε αμινοξέα ενώ κάποια απ’ αυτά δημιουργούν το «ουμάμι» δίνοντας βάθος στη γεύση.
Μετατρέπουν τους λίγους υδατάνθρακες που έχει το κρέας σε σάκχαρα κι έτσι το κρέας γίνεται γλυκύτερο. Ακόμα, διασπούν τους συνδετικούς ιστούς γύρω από τις πρωτεΐνες και κάνουν το κρέας τρυφερότερο.
Όλα αυτά μπορούν να συμβούν αν δοθεί στο κρέας χρόνος, μέσα σε ένα χώρο ξηράς ωρίμανσης όπως ο θάλαμος ωρίμανσης κρέατος Dry Ager. Η ξηρά ωρίμανση δεν πρόκειται για μια πολύπλοκη επιστήμη αλλά, όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, «χρειάζεται μια πειθαρχία για να φροντίζεις το κρέας και να ρυθμίζεις τις παραμέτρους αντίστοιχα».