Ανέπαφες πληρωμές: απογειώνουν τα υπαίθρια φεστιβάλ

Αποτελέσματα από την 'ώριμη' αγορά της Αγγλίας.

Την ώρα που η Ελλάδα ‘ανακαλύπτει’ τις δυνατότητες που προσφέρουν οι ανέπαφες πληρωμές, στην Αγγλία μια ολόκληρη βιομηχανία, αυτή των υπαίθριων καλλιτεχνικών φεστιβάλ (μουσικών ή άλλων), νιώθει ήδη τις ευεργετικές επιπτώσεις από την είσοδο της νέας τεχνολογίας.

 

Η αναδυόμενη βιομηχανία των υπαίθριων φεστιβάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να φθάσει τα 3,5 δισ. λίρες (3,92 δισ. ευρώ)  μέχρι το 2020, ενώ οι επισκέπτες των φεστιβάλ αυτών θα ξοδεύουν σχεδόν το 27% του προϋπολογισμού τους για φαγητό και ποτό· τα κάθε λογής εστιατόρια κι εταιρείας μαζικής εστίασης που συνεργάζονται με τα συγκεκριμένα φεστιβάλ  αναμένεται  θα ωφεληθούν μαζικά.

Η Barclaycard έχει προειδοποιήσει ότι η εμπειρία στη διαχείριση του πλήθους και η ταχύτητα εξυπηρέτησης είναι πρωταρχικής σημασίας· οι έρευνες δείχνουν ότι πάνω από το ένα τρίτο (36%) των πελατών εγκαταλείπουν μια ουρά εάν η αναμονή είναι πολύ μεγάλη. Οι χρόνοι αναμονής επηρεάζουν επίσης τις αποφάσεις αγοράς, με το 25% των ερωτηθέντων να επιλέγουν ποια τρόφιμα και ποτά πρέπει θα αγοράσουν ανάλογα με το μήκος της ουράς.

Έχει υπολογιστεί ότι η εξοικονόμηση 15 δευτερολέπτων ανά συναλλαγή σε σχέση με τα μετρητά και οι ανέπαφες πληρωμές  βοηθούν εμπόρους και εστιάτορες να εξυπηρετήσουν περισσότερους πελάτες σε λιγότερο χρόνο. Σύμφωνα με νεώτερη έρευνα μέσα στο 2017, οι ανέπαφες πληρωμές είναι η προτιμώμενη επιλογή πληρωμής για το 44% των επισκεπτών στα βρετανικά μουσικά και καλλιτεχνικά φεστιβάλ.

Σύμφωνα με την Barclaycard, με την υιοθέτηση ανέπαφων πληρωμών τα έσοδα του ετήσιου, φημισμένου  British Summer Time Hyde Park, παρουσίασαν άνοδο κατά 75% το 2016.

You might also like