Γλυκός ‘Χρυσογέρακας’ από τον Κυρ- Γιάννη

Κυκλοφόρησε το πρώτο γλυκό κρασί όψιμου τρύγου του Κτήματος Κυρ- Γιάννη, με πλούσια αρώματα και οξύτητα που ισορροπεί με την γλυκύτητα, προσφέροντας κομψότητα (Λευκός Γλυκός/ ΠΓΕ Φλώρινα).

 

Στην περιοχή του Αμυνταίου το κλίμα είναι ήπια ηπειρωτικό, με ψυχρούς χειμώνες, μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ ημέρας και νύχτας και μέση ετήσια θερμοκρασία 13ο C.

Ωστόσο, οι υδάτινοι όγκοι των λιμνών της περιοχής συμβάλλουν στην εξισορρόπηση του έντονου ψύχους και στη δημιουργία ενός ηπιότερου μεσοκλίματος. Ανάμεσα σε δύο από αυτές, τη λίμνη Πετρών και τη λίμνη Βεγορίτιδα, βρίσκεται ο λόφος της Σαμαρόπετρας, οι πλαγιές του οποίου φιλοξενούν τους γραμμικούς αμπελώνες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη από όπου προέρχονται οι ποικιλίες Gewürztraminer και Μαλαγουζιά.

Το κλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με την αμμοπηλώδη σύσταση του εδάφους και την κλίση που φτάνει και το 20% δημιουργούν συνθήκες ιδανικές για την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών με έντονα αρώματα και υψηλή οξύτητα.

Έντονα αρώματα από μαρμελάδες λευκόσαρκων φρούτων, αποξηραμένα βερίκοκα, μέλι και κερί συνθέτουν τον γοητευτικό χαρακτήρα ενός γλυκού κρασιού όψιμου τρύγου. Η έντονη οξύτητα ισορροπεί με τη γλυκύτητα και προσθέτει στο κρασί κομψότητα δίπλα στον πληθωρικό του χαρακτήρα, αλλά και μια παρατεταμένη, φρουτώδη επίγευση.

Ποικιλιακή σύνθεση: Gewürztraminer 50%, Μαλαγουζιά 50%

Δυνατότητα Παλαίωσης: 20 έτη

Ωρίμανση: 18 μήνες σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια

Αλκοολικός βαθμός: 14,1%

pH: 3,39

Ολική οξύτητα: 5,5

You might also like