Μόλυνση & τρωκτικά σε εστιατόρια της Chipotle

Σε κρίση βρέθηκε πρόσφατα η αμερικανική αλυσίδα μεξικανικού φαγητού Chipotle, εξαιτίας δύο δυσάρεστων γεγονότων: την ανίχνευση  νορβιοϊού σε ένα εστιατόριο και την παρουσία τρωκτικών σε άλλο.

 

Ο νορβοϊός, ένα σημαντικό αλλά συνηθισμένο πρόβλημα στις μονάδες μαζικής εστίασης προκάλεσε την ασθένεια ενός πελάτη σε εστιατόριό της στη Βιρτζίνια, ενώ η πτώση τρωκτικών σε εστιατόριο της αλυσίδας στο Τέξας χαρακτηρίστηκε από τη διοίκηση ως «ακραίο και μεμονωμένο».

Τα δύο αυτά συμβάντα, μέσα στον ίδιο μήνα, έχουν προκαλέσει τη χειρότερη διατροφική κρίση στην εταιρεία από το 2015 (όταν είχε και πάλι προβλήματα), ενώ έχει καταγραφεί ήδη πτώση της τιμής της μετοχής κατά 9% από την αρχή του χρόνου ενώ επιπλέον πτώση 7,6% καταγράφτηκε μέσα στον Ιούλιο κι ενώ η κρίση είχε ξεσπάσει.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η μόλυνση από τον νορβοϊό, δεν προέρχεται από την εφοδιαστική αλυσίδα του καταστήματος αλλά ίσως από ασθενή πελάτη. Πάντως δείκτης μέτρησης της εμπορικής αποδοχής επιχειρήσεων που χρησιμοποιεί ο τραπεζικός κολοσσός Credit Suisse κατέγραψε σημαντική πτώση του σήματος  Chipotle, στα χαμηλότερα σημεία της πρόσφατης ιστορίας του.

You might also like