Στο γαστρονομικό παιχνίδι και η Κοπεγχάγη

Διάφορα εστιατόρια στη Δανία κατέχουν συνολικά 28 αστέρια Michelin,

Κορυφαίες δανικές εταιρείες τροφίμων και ποτών, όπως η Arla Foods, η Organic Denmark και η Meyers Food, καθώς επίσης και εμβληματικές προσωπικότητες της εστιατορικής βιομηχανίας της Δανίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα φιλόδοξο κυβερνητικό πρόγραμμα που φέρει την ονομασία Gastro 2025 και στοχεύει να καταστήσει τη Δανία έναν παγκόσμιο γαστρονομικό προορισμό, μέχρι το 2025.

 

Η πρωτεύουσα της χώρας Κοπεγχάγη αποτελεί ήδη τη ‘γαστρονομική πρωτεύουσα’ της Σκανδιναβίας, οι Δανοί θέλουν όμως να εδραιώσουν τη φήμη τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το ίδιο πρόγραμμα, εκτός από την τουριστική προβολή της χώρας ως παγκόσμιος προορισμός γεύσης και εστίασης, στοχεύει επίσης: α) στον περιορισμό της απώλειας τροφίμων, β) τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των νέων Δανών και γ) στην αύξηση των εξαγωγών δανικών τροφίμων και ποτών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι διάφορα εστιατόρια στη Δανία κατέχουν συνολικά 28 αστέρια Michelin, ενώ οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και συσκευασμένων τροφίμων της μικρής αυτής χώρας ανέρχονται σε περίπου 21 δισ. ευρώ (στοιχεία 2016).

You might also like