‘Μια Φέτα’ παρακαλώ !

Ιδιαίτερο λιανεμπορικό΄ & εστιατορικό concept από τη Θεσσαλονίκη.

Κατάστημα μαζικής εστίασης αλλά και delicatessen  με επίκεντρο τη φέτα και τα άλλα γαλακτοκομικά/τυροκομικά προϊόντα που παράγει στο εργοστάσιό της στα Γρεβενά διαθέτει η εταιρεία του Σωκράτη Κουρέλλα στη Θεσσαλονίκη.
Κείμενο: Grill Taste Team. Φωτογραφίες: Κωστής Παππάς.

 

Το κατάστημα λιανικής πώλησης και το εστιατόριο Mia Feta Bar στη Θεσσαλονίκη είναι ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο για τη μακεδονική εταιρεία Bio Pan η οποία επιχειρεί να συνδυάσει τυροκομία και κουζίνα.

Στο επίκεντρο των πωλήσεων του καταστήματος, το οποίο αυτοαποκαλείται ‘feta bar’,  βρίσκονται τα προϊόντα της εταιρείας Κουρέλλα από τα Γρεβενά. Φιλοξενεί όμως και διάφορα ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, προερχόμενα από μικρούς παραγωγούς.  Έτσι διατίθενται λάδι και ελιές, αποξηραμένα μανιτάρια, τουρσί, μαρμελάδες κ.ά.

Το κομμάτι της εστίασης αποτελείται από κουζίνα με διάφορα πιάτα για όλη τη μέρα  (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) ενώ προσφέρεται κρασί και καφές. Στο πατάρι του καταστήματος είναι ο χώρος παρασκευής ο οποίος είναι ορατός από το δρόμο, ενώ στο υπόγειο βρίσκονται αποθηκευτικοί χώροι.

Για τη συγκεκριμένη επένδυση ο Σ. Κουρέλλας μας είπε: «Ήταν μια καινοτόμα πρόταση, με στόχο να αναδείξουμε  το γεγονός  ότι η εστίαση μπορεί πολύ εύκολα και πολύ γευστικά να συνδυαστεί με τα προϊόντα που παράγουμε εμείς ως πρώτες ύλες, αλλά ως βάση για νέες γευστικές προτάσεις. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα προϊόντα που διατίθενται είναι τα δικά μας και το σλόγκαν μας είναι ‘από το χωράφι στο στομάχι του καταναλωτή’. Είναι ένα κατάστημα στο οποίο ο πελάτης μπορεί να ψωνίσει για το σπίτι του αλλά συγχρόνως μπορεί και να δοκιμάσει κάποια πιάτα με βάση τα προϊόντα που παράγουμε. Θέλουμε παράλληλα να αναδείξουμε μια νέα πρόταση εστίασης που αναφέρεται στο ευρύ κοινό. Το κατάστημα ξεκίνησε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας και η πορεία του είναι σταθερή κι ανοδική. Η πόλη που μπορεί να ‘σηκώσει’ μια τέτοια πρόταση είναι η Αθήνα και περιμένουμε την κατάλληλη χρονική στιγμή για να κατέβουμε κάτω».

Η Κουρέλλας είναι μια γαλακτοκομική τυροκομική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 1992, από μετατροπή ομόρρυθμης εταιρείας που αποτελούσε συνέχεια προσωπικής εταιρείας που δραστηριοποιούνταν στο ίδιο αντικείμενο από το 1960. Εδρεύει στο 1ο χλμ. της οδού Γρεβενών-Μεγάρου σε ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις και διαθέτει δικό της δίκτυο συλλογής γάλακτος, μονάδα αποθήκευσης, παστερίωσης, επεξεργασίας, ωρίμανσης, τυποποίησης και αποθήκευσης ετοίμων προϊόντων.

Παράγει φέτα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι, τυρί κατσικίσιο, τυρί με σκόρδο και πιπεριά, τυρί με ελιά και τσίλι, μπάτζιο, μανούρι και ένα τοπικό τυρί, Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης, το Ανεβατό που η εταιρεία ταυτοποίησε, κατοχύρωσε, παράγει και διακινεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τα περισσότερα από τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο κατάστημα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

Το 1996, έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε  στην παραγωγή βιολογικών γαλακτομικών προϊόντων, τα οποία διακινεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με το σήμα Bio Pan και με τις γερμανικές προδιαγραφές της ‘Naturland’.

Εκτός όμως από την μεταποιητική κι εμπορική δραστηριότητά της, η εταιρεία λειτουργεί ένα σημαντικό για τη βιολογική γεωργία ολοκληρωμένο αυτό-τροφοδοτούμενο σύστημα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στην περιοχή της έδρας της.

Σήμερα στο ‘δίκτυο’ αυτό συμμετέχουν 90 αμιγώς βιολογικά γεωργοκτηνοτροφικά νοικοκυριά και καλλιεργούνται 20.000 στρέμματα σιτηρών, ψυχανθών και ποικίλων άλλων κτηνοτροφικών τροφών, για την αυτοτροφοδοσία του συστήματος με ελληνικής παραγωγής ζωοτροφές για την εκτροφή των 20.000 και πλέον βιο-εκτρεφόμενων αιγοπροβάτων. Συνολικά παράγονται 250 τόνοι βιολογικών τυριών και 600 τόνοι συμβατικών τυριών. Το 80% αυτών διατίθεται σε χώρες της Ευρώπης.

Mia Feta Feta Bar, Θεσσαλονίκη

– Αρχιτεκτονική – Ιnterior μελέτη: 157+173 designers.

– Κατασκευαστής: ConTrust.

– Έτος υλοποίησης: 2014.

You might also like