Συνεργασία Άμβυξ και Semeli

Αναλαμβάνει τη διανομή, εμπορία και προώθηση των κρασιών τους Κτήματος.

Η Άμβυξ, η οποία φέτος συμπλήρωσε ένα αιώνα ζωής και είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη και παλαιότερη ελληνική εταιρεία διανομής αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπύρας ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με την οινοποιητική εταιρεία Semeli.

 

Η Semeli,  με ιστορία 38 ετών, είναι μία από τις κορυφαίες οινοποιητικές μονάδες στην Ελλάδα, με ιδιόκτητους αμπελώνες και ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο που λειτουργεί από το 2003, μέσα στον πιο ποιοτικό αμπελώνα της Νεμέας, το Κούτσι.

Ο αμπελώνας της Semeli (250 στρέμματα) βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων στις πλαγιές των λόφων της ημιορεινής κοινότητας Κούτσι Κορινθίας, που από παλιά φημίζεται ως ο ποιοτικότερος αμπελώνας της Νεμέας. Σε αυτό το μοναδικό μικροκλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια ποιοτικών σταφυλιών, η απόδοση είναι ιδιαίτερα χαμηλή, ενώ ο καρπός και τα φυσικά του οξέα βρίσκονται σε ιδανική ισορροπία.

Ο Γενικός Διευθυντής της Άμβυξ Γιάννης Αρτινός ανέφερε σχετικά με τη νέα συμφωνία: «Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε τα κρασιά του Κτήματος Semeli στο χαρτοφυλάκιο της Άμβυξ. Από το 1979, η Semeli αποτελεί μια από τις κορυφαίες ελληνικές οινοποιητικές μονάδες και μια από τις σπουδαιότερες αναπτυξιακές επενδύσεις στον τομέα του κρασιού στην Ελλάδα. Αυτή, η στρατηγικής σημασίας συνεργασία, σηματοδοτεί μια νέα εποχή, τόσο για την Άμβυξ, όσο και για το Κτήμα Semeli».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Semeli Κώστας Γιαννακόπουλος (στη φωτο που ακολουθεί) σημείωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση στην ιστορία του Οινοποιείου, η οποία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την πορεία της εταιρείας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς αποκτούμε έναν σημαντικό εμπορικό εταίρο. Η συνεργασία αυτή θα προσδώσει και στις δύο πλευρές, αλλά κυρίως στους πελάτες μας, αμοιβαία οφέλη και θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του κύκλου εργασιών και την αύξηση πωλήσεων στην εγχώρια αγορά».

 

You might also like