O chef pâtissier Φίλιππος Παπασπύρου δημιουργεί με Zacapa 23

 Ο chef pâtissier Φίλιππος Παπασπύρου δημιούργησε ένα εκλεκτό γλυκό με bitter σοκολάτα και άρωμα καφέ το οποίο αναδεικνύει στο μέγιστο τις ξεχωριστές νότες του Zacapa 23 και ταιριάζει αρμονικά στον πολυσύνθετο χαρακτήρα του.

 

Τα έντονα αρώματα του Zacapa 23, που ωριμάζει στα 2.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε αυτό που αποκαλούμε «Σπίτι πάνω από τα Σύννεφα», κοντά στα ηφαίστεια της Γουατεμάλα, συνδυάστηκαν με την ιδιαίτερη γεύση της σοκολάτας που κυριαρχεί στο γλυκό και τις πλούσιες νότες καφέ, απελευθερώνοντας όλα μαζί την υπέροχα περίπλοκη και γεμάτη γεύση του ρουμιού.

Όπως στην παραγωγή του ρούμι Zacapa 23 τίποτα δεν γίνεται βιαστικά – από την συγκομιδή της πρώτης ύλης, στην απόσταξη του μελιού ζαχαροκάλαμου, μέχρι και την τοποθέτηση του petate, του παραδοσιακού ψάθινου δαχτυλιδιού στη βάση της φιάλης – έτσι και για την δημιουργία αυτού του γλυκού χρειάστηκαν δύο μέρες – για να απορροφηθούν όλα τα αρώματα του καφέ από την κρέμα γάλακτος, να φιλτραριστεί η κρέμα και να γίνει η κρύα απόσταξη, αλλά και να δημιουργηθεί η γκανάζ σοκολάτα.

Όλες οι εμπειρίες της ζωής και οι απολαύσεις δεν έχουν πραγματικό νόημα χωρίς υπομονή, καθώς ότι αξίζει θέλει να του δίνεις τον κατάλληλο χρόνο.

Η σύγχρονη ζωή κινείται τόσο γρήγορα που οι φρενήρεις ρυθμοί αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας,  υπάρχει ανυπομονησία και έχει χαθεί η σημασία που πηγάζει από το “art of slow”. Κάθε τόσο χρειάζεται να ρίξουμε τους τόνους και να ανακαλύπτουμε τον κόσμο γύρω μας. Να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να επανασυνδεθούμε με ανθρώπους, τόπους και απολαύσεις που πραγματικά αξίζουν.

Το ίδιο ισχύει και στη γαστρονομία. Αφήστε τις γεύσεις και τα αρώματα να συνοδεύσουν τις στιγμές σας και απολαύστε το ονειρικό pairing ενός Zacapa 23 με ένα γλυκό. Αργά και απολαυστικά!

Το γλυκό που δημιούργησε ο Φίλιππος Παπασπύρου έχει ενταχθεί στα καταστήματα Παπασπύρου και συνοδεύεται από το Zacapa 23 για να ένα ξεχωριστό και εκλεκτό Χριστουγεννιάτικο δώρο στους αγαπημένους σας.

 Rum Zacapa 

Παρασκευασμένο από την ταλαντούχο Master Blender Lorena Vasquez, το Rum Zacapa ωριμάζει στην Γουατεμάλα “στο σπίτι πάνω από τα σύννεφα” στα 2.300 μέτρα, μεταξύ ψηλών βουνών με ενεργά ηφαίστεια και πράσινα τοπία. Χρησιμοποιεί τη διαδικασία Sistema Solera που “ξεκουράζει” τα blend από διαφορετικά Reserve Rum διαφορετικών ηλικιών και χαρακτήρων. Αποστάζεται μόνο από το συμπυκνωμένο παρθένο μέλι ζαχαροκάλαμου και όχι από μελάσσες, παλαιώνεται σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους βαρελιών: βαρέλι ουίσκι, καπνισμένο βαρέλι ουίσκι, βαρέλι Olorosso sherry και βαρέλι sherry Pedro Ximenez, και είναι ένα blend ρουμιών 6 έως 23 ετών. Και επειδή το ρούμι ωριμάζει πιο αργά σε μεγαλύτερα ύψη, όπου ο ψυχρός αέρας του βουνού μειώνει τη εξάτμιση του αποστάγματος – η διαδικασία επιτρέπει στο χρώμα, το άρωμα και τη γεύση να πάρουν όλο το χρόνο που χρειάζονται για να ωριμάσουν σε τέλεια αρμονία. Το ρούμι πήρε το όνομά του από μια πόλη της Γουατεμάλα το 1976, προς τιμήν των εκατό ετών από την ίδρυση της πόλης Zacapa. Κάθε φιάλη έχει μια χειροποίητη ψάθινη ζώνη (petate) – μια παράδοση 3.000 ετών των Μάγιας που συμβολίζει την ενότητα του ουρανού και της γης.

You might also like