Σεμινάριο για λουκάνικα από τoυς Μ. Λαμπράκη και Γ. Καραγιάννη
Με κρέατα Καρυλάκη και ...μπίρα από τον Πολ Εμμανουηλίδη.
Το Mirsinicookings_studio παρουσιάζει ένα διαφορετικό σεμινάριο (24/1/2018) για τη παρασκευή λουκάνικων για επαγγελματίες κρεοπώλες και εστιάτορες. Οι ειδικοί chef, στη δημιουργία και παρασκευή λουκάνικων και κρεατοσκευασμάτων, η Μυρσίνη Λαμπράκη και ο Γεώργιος Καραγιάννης θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στα μυστικά που όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να γνωρίζουν.
Αναλυτικά ξεκινώντας οι εκπαιδευτές, θα παρουσιάσουν τις τεχνικές προετοιμασίας των λουκάνικων:
Ποια είδη & κομμάτια κρέατος είναι κατάλληλα για τα λουκάνικα.
Ποιο ζωικό λίπος είναι ιδανικό για τα λουκάνικα.
Πως να συνδυάσετε τα μπαχαρικά έτσι ώστε να επιτύχετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.
Η σημασία της υφής και της γέμισης του λουκάνικου για το σωστό “δάγκωμα” μετά το ψήσιμο χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα.
Σωστή ωρίμανση και σωστό κάπνισμα.
Τεχνικές καπνίσματος – Θα καπνιστούν επιτόπου σε ειδικό καπνιστήριο BRADLEY με ξύλα από σφένδαμο και κερασιά.
Ποια είδη κρέατος είναι κατάλληλα για κάπνισμα.
Ιδιαίτερες και μοναδικές συνταγές παρασκευής λουκάνικου.
Πως ψήνουμε σωστά τα λουκάνικα στη σχάρα, στο φούρνο, στο τηγάνι.
* Τα κρέατα που θα χρησιμοποιήσουν η Μ. Λαμπράκη και ο Γ. Καραγιάννης είναι αποκλειστικά ελληνικά προσφορά της εταιρείας Καρυλάκης και θα συνδυαστούν με την ελληνική αρτιζάνικη μπίρα Asylum Beerdeli.gr του Πολ Εμμανουηλίδη.
Ημερομηνία:Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018
Διάρκεια Σεμιναρίου: 17:00 – 21:00
Κόστος Σεμιναρίου: 90.00 ευρώ