«Έφυγε» ο Siegfried Meister, ιδρυτής της Rational

Ένας από τους κορυφαίους βιομηχάνους της Γερμανίας και σημαντικός παράγοντας στον κλάδο της επαγγελματικής εστίασης, ο Siegfried Meister, ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της εταιρείας Rational, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών αφού πρώτα πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των επαγγελματιών στις κουζίνες όλου του κόσμου.

 

Ο Meister ίδρυσε τη  Rational το 1973, σε ηλικία 35 ετών, και τρία χρόνια αργότερα ήρθε η μεγάλη επιτυχία, όταν με την τεχνική ομάδα του εξέλιξε μέσω της χρήσης ατμού τις κλασικές κουζίνες της εταιρείας, δημιουργώντας μια νέα γενιά προϊόντων που αποκαλούνται combo-steamer.

Η συγκεκριμένη εφεύρεση, αναγνωρίστηκε διεθνώς ως ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην ιστορία των επαγγελματικών κουζινών. Το 1998, 25 χρόνια μετά το ξεκίνημά του, έγινε επίτιμος πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Rational, ενώ το 2000 έβαλε την εταιρεία στο χρηματιστήριο.

Η Rational η οποία στο ξεκίνημά της είχε μόλις 15 εργαζόμενους, απασχολεί σήμερα περίπου 1.500 άτομα, τα περισσότερα στο εργοστάσιό της στο Landsberg στη Βαυαρία. Η Rational πραγματοποιεί πωλήσεις σε πάνω από 100 χώρες και ο κύκλος εργασιών της ανέρχεται σε περίπου 625 εκατ. ευρώ.

Χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, σε όλο τον κόσμο, κάνουν εύκολα, γρήγορα και γευστικά τη δουλειά τους, χάρη στα επαγγελματικά μηχανήματα που σχεδίασε ο Siegfried Meister.
You might also like