Το νεοϋορκέζικο Κελλάρι ψωνίζει με ‘ευθύνη’
Το ελληνικό εστιατόριο Kellari, στη Νέα Υόρκη, στρέφεται οριστικά προς την αναζήτηση περιβαλλοντικά φιλικών και βιώσιμων λύσεων όσο αφορά τις προμήθειές του σε πρώτες ύλες. Τάση την οποία ακολουθούν όλο και περισσότερες μονάδες εστίασης στη Δύση.
Ειδικά σε ότι αφορά τα θαλασσινά του, το εστιατόριο του επιχειρηματία Σταύρου Ακτύπη, αποφάσισε όπως προμηθεύεται στο εξής ψάρια και θαλασσινά αποκλειστικά και μόνο από εταιρείες που σέβονται τη θαλάσσια ζωή, τηρούν τους διεθνείς κανόνες αλιείας κι επενδύουν στη βιώσιμη διαχείριση των αλιευμάτων.
Η απόφαση αυτή, αποτελεί όχι μόνο μια ‘απάντηση’ του εστιατορίου στην ολοένα αυξανόμενη τάση για έλεγχο της βιωσιμότητας των προμηθευτών, αλλά και μια προσωπική επιλογή του επιχειρηματία.
Το Kellari, συνεργάζεται ήδη με το Monterey Bay Aquarium’s Seafood Watch, ένα επιστημονικό/ οικολογικό παρατηρητήριο για την ορθή αλιευτική πρακτική και την πιστοποίηση της νομιμότητας των αλιευμάτων που μπαίνουν στις ΗΠΑ.