Ξεκίνησαν τα σεμινάρια για ψητά των Μ. Λαμπράκη – Γ. Καραγιάννη

Το Grill στο πρώτο σεμινάριο για λουκάνικα.

Ξεκίνησαν τα εξειδικευμένα  σεμινάρια της Μυρσίνης Λαμπράκη και του Γιώργου Καραγιάννη τα οποία αφορούν στην παραγωγή συγκεκριμένων κρεατοσκευασμάτων και απευθύνονται στους επαγγελματίες του κρεοπωλείου και της μαζικής εστίασης.

 

Στο πρώτο από αυτά στην έδρα της Foodvisions, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου, Μ. Λαμπράκη και Γ. Καραγιάννης μοιράστηκαν με τους καλεσμένους τους τα μυστικά της παρασκευής χειροποίητου λουκάνικου και εκτέλεσαν τέσσερις συνταγές, η μια πιο λαχταριστή από την άλλη.

«Υπάρχει μια σημαντική στροφή, μια αλλαγή στον κόσμο του κρέατος: βλέπουμε ότι οι επαγγελματίες θέλουν να μάθουν καινούργιες τεχνικές. Αναφέρομαι σε καινούργιους τρόπους κοπής για τους κρεοπώλες αλλά και καινούργιους τρόπους ψησίματος για τους σεφ και τους μαγείρους. Βλέπω πολύ μεγάλη στροφή στο ψήσιμο και μάλιστα στο ψήσιμο στα κάρβουνα. Παρατηρώ επίσης ότι η στροφή αυτή δεν εκφράζεται μόνο για την ελληνική παραδοσιακή ψησταριά, αλλά και για αμερικανικούς τρόπους ψησίματος κ.ά.» μας είπε το περιθώριο του σεμιναρίου η γνωστή σεφ.

Μέχρι να ψηθούν στα κάρβουνα τα πρώτα λουκάνικα, κάποια άλλα περνάνε από το τηγάνι για τους ανυπόμονους.

 

Στο πρόγραμμα της Foodvisions υπάρχει σεμινάριο για καπνιστά, σεμινάριο για Βαυαρικού τύπου λουκάνικα καθώς και σεμινάρια για κεμπάπ, μπιφτέκια κ.ά. Η ίδια ετοιμάζει σεμινάριο στο ΙΕΚ Ακμή διάρκειας 45 ωρών για Master Grill Chef, το οποίο αφορά επαγγελματίες μαγείρους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με νέες τεχνικές.

Από αριστερά: ο ζυθοποιός Πολ Εμμανουηλίδης (μπίρα Asylum/ Beer Deli), η οικοδέσποινα Μυρσίνη Λαμπράκη και ο σεφ, συγγραφέας και εστιάτορας Γιώργος Καραγιάννης (Κεμπαπτζίδικον ‘Δια Χειρός Γεωργίου Καραγιάννη’).
You might also like