«Τα τρόφιμα του μέλλοντος», την Πέμπτη (1/2) στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων «H νεολαία που καινοτομεί» για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας διοργανώνει την Πέμπτη το απόγευμα στις 7.00 εκδήλωση με θέμα «Τα τρόφιμα του μέλλοντος», στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστούν καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις από τη Γαλλία και την Ελλάδα που παράγουν και διακινούν ιδιαίτερα τυποποιημένα τρόφιμα.

 

Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν ελληνικές και γαλλικές επιχειρήσεις που βρίσκονται αυτό το διάστημα στα πρώτα βήματά τους, ενσωματώνουν σύγχρονες τεχνολογίες αλλά αξιοποιούν την πλούσια διατροφική και γαστρονομική παράδοση των δύο χωρών.

Από τη Γαλλία θα παρουσιαστούν οι παρακάτω επιχειρήσεις:

Η Jimini’s φτιάχνει τραγανιστά κράκερ χρησιμοποιώντας πρωτότυπα υλικά, όπως ακρίδες, γρύλους και αλευροσκούλικα. Έχοντας αποσπάσει βραβείο στον διαγωνισμό World Food Innovation 2017 στην κατηγορία Snacking, προκαλεί πραγματικό ενδιαφέρον για τα έντομα στην Ευρώπη. Ο δημιουργός της θα διηγηθεί την πορεία που τους οδήγησε μέχρι και την πρόσφατη απόκτηση χώρου παραγωγής 400 τ.μ. και τη διανομή των προϊόντων σε πολλά γαλλικά καταστήματα.

Ο Nicolas Sendowski της Feed  δημιούργησε ένα ρόφημα με μια ομάδα διαιτολόγων το οποίο περιλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά ενός γεύματος σε ένα μπουκάλι των 700 ml. Κυκλοφορεί στη γαλλική αγορά και προσφέρει μια εναλλακτική λύση σε όλους όσοι δεν έχουν χρόνο για ένα κανονικό γεύμα.

Από το  χώρο του καφέ θα παρουσιαστεί η νεοφυής επιχείρηση του Nicolas Richardot, η Tassiopée, η οποία δημιούργησε μια βρώσιμη και εύγευστη κούπα του καφέ για να περιορίσει την κατανάλωση πλαστικού. Το προϊόν γοητεύει τη Γαλλία αλλά και τη Νέα Υόρκη, όπου η εταιρεία συμμετείχε στο Salon Futur Foodtech.

Από την Ελλάδα θα παρουσιαστούν οι παρακάτω επιχειρήσεις:

Το ρόφημα Avoyog με ορό γάλακτος και αβοκάντο που σχεδίασε το Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Χημικών Μηχανικών)  και κέρδισε το πρώτο βραβείο  του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής Ecotrophelia 2017.

Θα παρουσιαστούν επίσης η πρώτη Σχολή Μαγειρικής για Παιδιά στην Ελλάδα που δημιούργησε ο Κυριάκος Μελάς, η νεοφυής επιχείρηση Natural Food Additives η οποία δημιουργεί πρόσθετα βιολογικής προέλευσης προερχόμενα από ελληνικά φυτά, η Messinian Hub η οποία καλλιεργεί, τυποποιεί, εμπορεύεται και εξάγει ενδημικά είδη αρωματικών και ιαματικών φυτών που φύονται στο όρος Ταΰγετος (ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, τσάι του βουνού κ.λπ.) και η Sustainable Food Movement in Greece της Ελληνίδας Vee Bougani, η οποία στοχεύει στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών στο χώρο της μαγειρικής βιομηχανίας μέσω της εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής, των εκδηλώσεων και της digital disruption. Η εταιρεία της ήταν νικήτρια του προγράμματος Τhe Egg.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα γαλλικά. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή.

H πρώτη Σχολή Μαγειρικής για Παιδιά στην Ελλάδα που δημιούργησε ο Κυριάκος Μελάς, θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου.
You might also like