Τις καλύτερες επιδόσεις 6ετίας κατέγραψε η McDonald’s

Στα 1,71 δολάρια τα κέρδη ανά μετοχή- 1.000 νέα εστιατόρια το 2018.

Καλύτερα απ’  ότι αναμενόταν τα πήγε μέσα στο 2017 ο εστιατορικός όμιλος της McDonald’s, καθώς η εταιρεία δημοσιοποίησε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πωλήσεων και κερδών για το σύνολο της χρονιάς.

 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα από την εταιρεία στοιχεία, τα κέρδη ανά μετοχή προσδιορίζονται σε 1,71 δολάρια έναντι προβλέψεων κερδών 1,59 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα της εταιρείας προσδιορίζονται σε 5,34 δισ. δολάρια, έναντι εσόδων της τάξης των 5,22 δισ. δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές της Wall Street.

«Το 2017 ήταν ένα ‘δυνατό’ έτος για την McDonald’s, καθώς οι πελάτες ανταποκρίθηκαν στους πολλούς τρόπους με τους οποίους κάνουμε την εμπειρία τους πιο ευχάριστη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Steve Easterbrook. «Εξυπηρετήσαμε περισσότερους πελάτες και πιο συχνά, επιτύχαμε τις καλύτερες συγκρίσιμες πωλήσεις μας τα τελευταία έξι χρόνια, κερδίσαμε μερίδιο σε αγορές σε όλο τον κόσμο και πραγματοποιήσαμε τεράστια πρόοδο με πλατφόρμες ανάπτυξης όπως το delivery και η παραγγελία/ πληρωμή  μέσω κινητού τηλεφώνου» είπε ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας.

Το 2018 η εταιρεία αναμένεται να ανοίξει 1.000 νέα εστιατόρια και να επενδύσει 2,4 δισ. δολάρια στα υπάρχοντα καταστήματά της. Πέρυσι, η εταιρεία δαπάνησε περίπου  περίπου 1,7 δισ. δολάρια για να κερδίσει πάνω από 500 εκατομμύρια επισκέψεις πελατών που δήλωσε ότι είχε χάσει, σταδιακά, από το 2012 υπέρ των ανταγωνιστών της.

Για να το πετύχει αυτό η McDonald’s προχώρησε σε αναδιάταξη του franchise σε περίπου 4.000 εστιατόρια, υιοθέτησε νέο σχεδιασμό καταστημάτων ( με νέα έπιπλα και self-serve kiosks) και πρόσθεσε περεταίρω τραπέζια σε περίπου 650 εστιατόριά της.

You might also like