Roaster: ο 1ος ελληνικός φούρνος με κάρβουνα
Από την Κοζανίτικη εξαγωγική εταιρεία ΒΙΟΚΑΝ.
Από την εταιρεία ΒΙΟΚΑΝ η οποία διαθέτει εργοστάσιο στο 2ο χλμ. Κοζάνης – Ν. Νικόπολης και κατασκευάζει φούρνους, ψησταριές, βαγονέτα και χοάνες εξαερισμού απαγωγής καπνών και αερίων καύσης, κυκλοφόρησε ο πρώτος ελληνικός φούρνος με κάρβουνα.
Πρόκειται για συνδυασμό ψησταριάς – φούρνου ώστε να υπάρχει δυνατότητα παραγωγής πολλών διαφορετικών πιάτων για τα οποία θα χρειαζόταν δύο συσκευές.
Χρησιµοποιείται από τους πιο σύγχρονους σεφ στον κόσµο, διότι χαρίζει ξεχωριστές γεύσεις και αυξάνει την παραγωγικότητα της κουζίνας σε ποσότητα και ποικιλία προϊόντων. Είναι η µαγειρική συσκευή που δεν πρέπει να λείπει από κάθε επαγγελµατικό χώρο εστίασης όπως bistro, café, εστιατόρια, µεζεδοπωλεία, ταβέρνες, ξενοδοχεία κτλ.
Λειτουργεί με 40% λιγότερο κάρβουνο από μια ανοιχτή ψησταριά και μπορεί να λειτουργεί συνεχόμενα στους 300 με 350 βαθμούς. Είναι ιδανικός για το ψήσιμο όλων των φαγητών (κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, θαλασσινά, μακαρονάδες, λαχανικά, πίτσες, ψωμί κ.ά.).
Επίσης ο Roaster:
- Είναι 30-40% πιο γρήγορος από μια κλασική ψησταριά.
- Παρέχει σημαντική μείωση της φλόγας αποτρέποντας το φαγητό από το να στεγνώσει ή να καεί.
- Προσφέρει υψηλή ποιότητα ψησίματος: η μοναδική γεύση που προσδίδει το μαγείρεμα στα κάρβουνα συνδυάζεται μοναδικά με τη διατήρηση της υφής και τις ζουμεράδας των φαγητών.
- Η στάχτη συγκεντρώνεται σε συρτάρι κάτω από το φούρνο για ευκολότερο καθαρισμό.
- Παρέχει ποιότητα στο χώρο εργασίας: αποτρέπει την άμεση έκθεση του μάγειρα σε υψηλές θερμοκρασίες.
Εργοστάσιο: 2ο Χλμ. Κοζάνης – Ν. Νικόπολης. Επικοινωνία: 24610 36538, 24610 60051, 6973 047 618 και [email protected]. Φωτογραφίες: ΒΙΟΚΑΝ.