Διεθνής διάκριση για την Citra Blast ΙΡΑ

Από την Κερκυραϊκή Seven Island Brewery.

Εντυπωσιακή πρωτιά εξασφάλισε μια ελληνική ζυθοποιία στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό Rate Beer Awards της ομώνυμης διεθνώς αναγνωρισμένης πλατφόρμας Rate Beer. Πρόκειται για Κερκυραϊκή ζυθοποιία η οποία ανήκει στον Λευτέρη Μεσημέρη που εμφιαλώνει μπίρα εδώ και περίπου μια δεκαετία.

 

Πιο συγκεκριμένα η μικροζυθοποιία Seven Island Brewery απέσπασε το βραβείο «Best New Brewer in the World»  ενώ η μπίρα Citra Blast ΙΡΑ απέσπασε το βραβείο «Best New Beer». Το εντυπωσιακό είναι οτι τρεις μπίρες του μόλις 29 ετών ζυθοποιού, απέσπασαν χρυσά βραβεία στις κατηγορίες τους, ενώ συνολικά απέσπασε 10 βραβεία.

Το 2017 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την ζυθοποιία η οποία κατάφερε να λανσάρει τέσσερις διαφορετικές μπίρες: τις Seven Drops, Seven Deadly Drops,Citra Blast και Bare Handed, ενώ έχει τοποθετήσει τα προϊόντα της σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα κι έχει αναπτύξει συνεργασία για τη διανομή με την εταιρεία The Hoppy Imports.

Η βραβευμένη μπίρα Citra Blast ΙΡΑ, της Seven Island Brewery από την Κέρκυρα.

 

Όπως μας ενημέρωσε ο Λ. Μεσημέρης, ετοιμάζεται αυτό το διάστημα για τις πρώτες εξαγωγές του ενώ αναμένεται να λάβει μέρος σε διεθνές φεστιβάλ μπίρας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Leeds της Αγγλίας, το διάστημα 29-31 Μαρτίου 2018. Για τις ανάγκες της συμμετοχής του στο διεθνές αυτό φεστιβάλ, ο ζυθοποιός από την Κέρκυρα θα προχωρήσει άμεσα στην παραγωγή μιας νέας Double IPA.

Το ζυθοποιείο της Seven Island Brewery αναπτύσσει συνεργασίες για δημιουργία νέων προϊόντων και με άλλα ζυθοποιεία ανά τον κόσμο, έτσι, στο πλαίσιο αυτών των διεθνών επαφών, ο Λευτέρης Μεσημέρης θα δημιουργήσει μπίρες σε ζυθοποιεία στην Πορτογαλία, τη Νορβηγία και την Αγγλία.

You might also like