Στις 25 Φλεβάρη το Peloponnese Wine Festival

Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, στο κέντρο της Αθήνας

Τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου  δίνουν και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού τους με το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου ( Ιουλιανού 33, Αθήνα 104 33).

 

Για ακόμη μία χρονιά οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλειοψηφία των εκπροσώπων του μεγαλύτερου και σημαντικότερου αμπελώνα της Ελλάδας, να συζητήσουν μαζί τους και να δοκιμάσουν κρασιά τους, τόσο από τη νέα εσοδεία όσο και από παλαιότερες χρονιές.

«Διαμάντια από γηγενή σταφύλια της Πελοποννήσου, σπουδαία κρασιά από διεθνείς ποικιλίες, πειραματικές οινοποιήσεις, νέες εμφιαλώσεις, όλα έρχονται και φέτος στο ποτήρια του Peloponnese Wine Festival δίνοντας σας μια ολοκληρωμένη εικόνα της αυθεντικότητας, της ποικιλομορφίας αλλά και της ιδιαιτερότητας του Πελοποννησιακού terroir», όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Οι επισκέπτες του Peloponnese Wine Festival θα έχουν την επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν και άλλα τοπικά, εξαιρετικά, προϊόντα που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή. H εκδήλωση θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικά σεμινάρια-masterclasses τόσο για επαγγελματίες όσο και για οινόφιλους από μία παρουσίαση που θα φέρει στο προσκήνιο τη νέα γενιά των οινοποιών της Πελοποννήσου και τις αναζητήσεις τους για το μέλλον του Πελοποννησιακού αμπελώνα.

Μεταξύ των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται: α) Ο Γρηγόρης Κόντος Dip Wset και ο Άρης Σκλαβενίτης θα παρουσιάσουν δύο πολύ ενδιαφέροντα master class, β) Συνδυασμός τοπικών προϊόντων με τα κρασιά της Πελοποννήσου, γ) Διαγωνισμός Τυφλής Γευστικής Δοκιμής, δ) Μάθημα οδικής ασφάλειας για παιδιά

Peloponnese Wine Festival 

Η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα ολοκληρωθεί στις 20:00. Η είσοδος έχει οριστεί στα 5 ευρώ για το οινόφιλο κοινό ενώ θα είναι ελεύθερη για τους επαγγελματίες του κλάδου με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ελεύθερη είσοδο στους χώρους του μουσείου. Το μουσείο διαθέτει 500 θέσεις parking σε 4 επίπεδα (είσοδος από Ιουλιανού και από Γ’ Σεπτεμβρίου) με κόστος 5 ευρώ την ημέρα, ενώ απέχει μόλις 200 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Βικτώρια.

You might also like