Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου του «F*ck, That’s Delicious», το βρετανικό μουσικό περιοδικό New Musical Express, ζήτησε από τον Αλβανικής καταγωγής Νεοϋορκέζο ράπερ Action Bronson, να ετοιμάσει τρία γρήγορα πιάτα.
Αυγά με πιπεριές και λάδι τρούφας
Εύκολο ή δύσκολο; Είναι και δεν είναι εύκολο. Μπορεί να σου πάρει χρόνια…
Πώς το φτιάχνεις; Τηγανίζετε μακριές καυτερές πιπεριές, κατεβάζετε τη φωτιά, σπάστε τα αυγά πάνω στις πιπεριές. Σπάστε και τους κρόκους για να τους μαγειρέψετε σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το λάδι λευκής τρούφας. Εδώ χρειάζεται πολλή τεχνική. Ο καθένας θα το κάνει διαφορετικά, χρειάζεται ‘ελαφρύ’ χέρι και το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο θα μαγειρέψτε τα αυγά.
Τι σου θυμίζει; Αγροτικό γεύμα που ‘ξεπερνάει’ τη γαστρονομία. Οι τηγανητές πιπεριές, μου δίνουν αυτή τη ‘γεύση’ του σπιτιού· μου θυμίζουν τη γιαγιά μου. Έτσι αρχικά, έχω αυτή την απίστευτη νοσταλγική αίσθηση. Μετά, όταν βάλετε πάνω την άσπρη τρούφα γίνεται η υπέρβαση. Φανταστική γεύση.
Noodles αυγού με φέτα και πάπρικα
Εύκολο ή δύσκολο; Φαινομενικά εύκολο…
Πώς το φτιάχνεις; Παίρνεις μια μερίδα νούντλς, ρίχνεις από πάνω τη γαμημένη πάπρικα, μισή ράβδο βούτυρο και 100 γραμμάρια φέτα. Αυτό είναι όλο…
Τι σου θυμίζει; Αυτό το τρώμε στην οικογένειά του τα τελευταία …7.000 χρόνια. Είναι ένα παραδοσιακό, χωριάτικο, αλβανικό πιάτο. Είναι ένα πρωτοφανές μείγμα κουλτούρας, κοινωνίας, τάξεων και γαστρονομίας μέσα σε ένα πιάτο.
Πιτούλα με ρικότα, πιπεριά τουρσί και μέλι
Εύκολο ή δύσκολο; Πανεύκολο…
Πώς το φτιάχνεις; Θα μπορούσατε να αρχίσετε κυριολεκτικά με οποιοδήποτε είδος πίτας εάν δεν φτιάξετε τη δική σας. Πάρτε λίγο υπέροχο τυρί ricotta, απλώστε το πάνω, φουρνίστε το, προσθέστε από πάνω φουντούκια. Κόψτε μερικές πιπεριές jalapeños τουρσί, ανακατέψτε τες σε μέλι και απλά περιχύστε την πιτούλα και μην δίνετε δεκάρα.
Τι σου θυμίζει; Κάτι τόσο πρωτοποριακά απλό: σαν τα γαμημένα τα λεφτά…
Κεντρική φωτογραφία (Joseph Schaefer): ο Bronson σε συναυλία.
Rachel Wharton: συν- συγγραφέας του βιβλίου με τον Bronson
Τον Action Bronson επικουρεί στο συγκεκριμένο βιβλίο ένα νέο, δυνατό όνομα της αμερικανικής μαγειρικής και δημοσιογραφίας, η Rachel Wharton. Η συγγραφέας έχει εργαστεί στα περιοδικά Edible Manhattan και Edible Brooklyn (κορυφαίοι τουριστικοί και γαστρονομικοί οδηγοί), ενώ έχει λάβει πτυχίο σε Food Studies από το New York University όπου διεξήγαγε μεταπτυχιακή έρευνα με θέμα τη βιώσιμη γεωργία. Η Wharton έχει εμπειρία 15 ετών ως αρθρογράφος πάνω σε θέματα διατροφής και μαγειρικής, αλλά και σε θέματα υδατοκαλλιεργειών, παράκτιας αλιείας και βιώσιμης ανάπτυξης. Υπήρξε για τέσσερα χρόνια ρεπόρτερ για την εφημερίδα New York Daily News ενώ το 2010 της απονεμήθηκε το βραβείο James Beard για το σύνολο της δημοσιογραφικής δουλειάς της στο χώρο του food journalism.