Ημέρα της γυναίκας: σε έξοδα οι Βρετανοί για το ταίρι τους

Ξοδεύουν πάντως περισσότερα απ΄ ότι για τη ...μητέρα τους.

Πλησιάζει η Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) και σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία, εκατομμύρια Βρετανοί θα βγάλουν το ταίρι τους εκείνη την ημέρα για φαγητό, με το μέσο λογαριασμό (ανά τραπέζι) να προσδιορίζεται στην έρευνα στις 77 λίρες (86 ευρώ).

 

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα αυτοί που βγάζουν έξω τη μητέρα τους για φαγητό, τη Ημέρα της Μητέρας (δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, φέτος θα είναι στις 14 Μαΐου) ξοδεύουν περίπου 73 λίρες (82 ευρώ), ενώ το ‘κόστος’ του πρώτου ραντεβού για ένα (ερωτευμένο) ζευγάρι βρίσκεται στις 72 λίρες (80,7 ευρώ).

Πιο ακριβό είναι το τραπέζι για την επέτειο γάμου η οποία στην Αγγλία ‘κοστίζει’ περίπου 97 λίρες (109 ευρώ), ενώ τα τραπέζια γενεθλίων (για τον ή την σύζυγο) κοστίζουν περίπου 86 λίρες (96,5 ευρώ).

Η έρευνα αποτυπώνει και τους τρόπους πληρωμής των δείπνων (ή γευμάτων) αυτών: περίπου το 40% των Βρετανών μοιράζουν το λογαριασμό στη μέση, ενώ για τους υπόλοιπους, το λογαριασμό πληρώνει αυτός που καλεί. Από τους πρώτους, το 23% δηλώνουν ότι πληρώνουν ακριβώς στη μέση ενώ το 16% δηλώνει ότι πληρώνει ο καθένας ότι έχει καταναλώσει.

Η Ημέρα της Μητέρας θεωρείται στην Αγγλία μια από τις πρώτης τάξης ευκαιρίες για γεύμα ή δείπνο και η εκτός οικίας εστίαση τη συγκεκριμένη ημέρα παρουσιάζει εντυπωσιακή άνοδο σε σχέση με τις άλλες ημέρες.

Φωτογραφία: Helena Lopes/ www.pexels.com

You might also like