Βιβλίο συνταγών από το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας
Θα παρουσιαστεί το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Ηράκλειο Κρήτης.
Tο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστολιανών προσκαλούν στην παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στις 19.00 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Ο Οδηγός Μαγειρικής περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ, συνοδευόμενες από πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό και λαογραφικό υλικό, που παρέδωσαν στους διοργανωτές 77 συλλογικότητες, από όλη την Κρήτη.
Τα έσοδα από τη διάθεση του Οδηγού Μαγειρικής θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Τη συζήτηση κατά το πλαίσιο της εκδήλωσης θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Γρηγοράκη.
Θα μιλήσουν:
- Εριέττα Κουρούκλη/ Μαθήτρια Πειραματικού Γυμνασίου.
- Λένα Ηγουμενάκη/ Υπεύθυνη διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού – επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής.
- Ντίνα Νικολάου, Chef.
- Σωτήρης Δ. Μπαμπαγιούρης / Managing Committee President | LOCAL FOOD EXPERTS.
- Νανά Δαρειώτη/ Δημοσιογράφος, Διευθύντρια του περιοδικού γεύσης Olive και Συγγραφέας.
- Νικόλαος Κασαπάκης/ Chef – Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης.
Για την έκδοση του Οδηγού Μαγειρικής εργάστηκαν:
- Οργάνωση, συντονισμός και επιμέλεια έκδοσης: Λένα Ηγουμενάκη
- Επιμέλεια συνταγών: Ντίνα Νικολάου – Chef
- Σχεδιασμός εξωφύλλου, λογότυπου : Κάλλια Πλατύρραχου – Αρχιτέκτων Μηχανικός
- Σχεδιασμός έκδοσης : Λιόνα Ζαχαριάδου, Ρένα Χατζηανέστη
- Φιλολογική επιμέλεια: Χρύσα Ηγουμενάκη – Φιλόλογος,Μαρία Λιναρίτη – Φιλόλογος
- Φωτογραφική επιμέλεια: Ιωάννα Τσουκιά.
Πληροφορίες: Λένα Ηγουμενάκη: τηλέφωνο 6908863716 email: [email protected] και [email protected]