‘Χρυσός’ ο Μαύρος Κύκνος του Yorkshire

Στον άτυπο διαγωνισμό των χρηστών του Trip Advisor.

Ένα παραδοσιακό εστιατόριο στο North Yorkshire, στη Μεγάλη Βρετανία, ανακηρύχτηκε ως το ‘Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου’ σε έναν άτυπο μεν αλλά δημοφιλή διαγωνισμό μεταξύ των χρηστών του Trip Advisor οι οποίοι ψήφισαν για το καλύτερο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας που είχαν επισκεφτεί.

 

Πρόκειται για την οικογενειακή ταβέρνα Black Swan στο Oldstead, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε μπει στις λίστες με τα ‘καλύτερα’ των χρηστών της συγκεκριμένης υπηρεσίας αλλά ήδη διαθέτει Αστέρι Μισελέν.

Δεύτερο ψηφίστηκε το εστιατόριο Le Manoir aux Quat’ Saisons του σεφ Raymond Blanc στο Great Milton του Oxfordshire. Τρίτο βγήκε το γαλλικό εστιατόριο Maison Lameloise  στο Chagny.

Ο Μαύρος Κύκνος είναι το πρώτο βρετανικό εστιατόριο που κατακτά την πρώτη θέση από το 2012 που ξεκίνησε ο διαγωνισμός του διαδικτυακού ταξιδιωτικού οδηγού. Η κατάταξη των εστιατορίων βασίστηκε στα εκατομμύρια των κριτικών (reviews) που ανάρτησαν οι χρήστες του Trip Advisor κατά τη διάρκεια του 2017.

Ο Μαύρος Κύκνος ήταν μια άσημη pub μέχρι το 2006 όταν την εξαγόρασε η οικογένεια Banks (ακόλουθη φωτογραφία) και ένα από τα μέλη της, ο επικεφαλής της κουζίνας Tommy Banks, είναι ο νεαρότερος Άγγλος σεφ που διαθέτει Αστέρι Μισελέν.

You might also like